Marian Vanghelie RĂMÂNE în arest preventiv. ICCJ a respins contestaţia primarului

Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5 al Capitalei, rămâne în arest preventiv, au decis, vineri seară, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

26 iun. 2015, 18:51
Marian Vanghelie RĂMÂNE în arest preventiv. ICCJ a respins contestaţia primarului

Magistraţii de la Instanţa supremă au respins contestaţia înaintată de Marian Vanghelie faţă de prelungirea arestului preventiv pe numele său, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Marian Vanghelie se află în arest preventiv de patru luni, fiind acuzat că de-a lungul mandatului său de la Primăria Sectorului 5 a primit şpăgi în valoare de 90 de milioane de euro din contracte acordate cu dedicaţie anumitor oameni de afaceri.

Citeşte şi Dan Diaconescu, agent imobiliar pentru Marian Vanghelie. Cum făcea tranzacţii de milioane pentru primar

Primarul suspendat al Sectorului 5 a făcut patru cereri pentru a fi cercetat în stare de libertate, însă toate au fost respinse.

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

‘Comisionul’ respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Vezi şi Mircea Geoană a predat la DNA ceasurile de la Vanghelie: „Gusturile mele în materie sunt total diferite”

„Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, mai arată DNA.