Mărimea nu contează: Vezi cum arată casa de păpuşi UMANE din Marea Britanie! GALERIE FOTO

O casă ce pare a fi mai degrabă o machetă face furori în Marea Britanie. Este una dintre cele mai mici case din regat, dar se poate mândri cu interioare moderne şi intime, cu două nivele şi chiar cu o grădină. Casa este înscrisă în circuitul imobiliar, iar preţul ei este de 75.000 de lire sterline.

10 feb. 2013, 17:39

Căsuţa „din poveşti” se află în Bridgwater (Somerset) şi întrecut era un garaj. Acesta a fost transformat în locuinţă cu două nivele, are o lăţime de numai 3,9 metri, dar oferă confort şi se poate lăuda şi cu o grădină. Este ideală pentru o singură persoană, dar, la nevoie, ar putea încăpea şi cea de-a doua.

Casa are, la parter, o bucătărie astfel amenajată încât poate servi şi ca living sau sufragerie, un hol şi o cameră de baie, iar la etaj, un dormitor pentru două persoane. Este dotată cu tot confortul şi cu toate utilităţile necesare. În spate, are şi o curte, scrie Daily Mail.
 
Cu toate că este aproape miniaturală, preţul casei nu este deloc mic. Costă 75.000 de lire sterline (82.500 de euro). Agentul imobiliar care se ocupă de vânzarea casei, Mark Franklin, spune că aceasta nu este scumpă comparativ cu preţurile practicate în zonă care sunt cuprinse între 96.730 de lire sterline (106.400 de euro) pentru un apartament şi 279.612 de lire sterline (307.500 de euro) pentru o casă pe două nivele.

Nici chiria nu e tocmai ieftină, casa fiind acum ocupată de un chiriaş care plăteşte lunar 400 de lire sterline (440 de euro).  Până acum, casa a avut o mulţime de vizitatori, unii venind doar din curiozitate şi străbătind chiar şi distanţe de 200 de kilometri ca să o vadă.