Marine Le Pen, atac dur la Emmanuel Macron: Reprezintă oligarhia din Franţa

Preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, a lansat joi seara un atac extrem de dur la adresa contracandidatului ei, acuzându-l pe Emmanuel Macron că întruchipează întregul ”program sinistru al sistemului” şi reprezintă oligarhia din Franţa.

28 apr. 2017, 12:51
Marine Le Pen, atac dur la Emmanuel Macron: Reprezintă oligarhia din Franţa

Le Pen a atras atenţia asupra celor patru ani pe care prezidenţiabilul de centru-stânga i-a petrecut ca bancher al Rothschild.

”El are acea lipsă de sentimente de care ai nevoie pentru respectiva profesie, capacitatea de a lua decizii… fără nicio consideraţie pentru consecinţele umane”, a declarat preşedinta Frontului Naţional.

Acest atac are loc la doar o zi după ce Marine Le Pen i-a sabotat întâlnirea lui Macron cu sindicaliştii de la fabrica Whirlpool din Amiens. Aceasta s-a prezentat în faţa greviştilor de la fabrică, susţinând că este o candidată a muncitorilor francezi, în timp ce contracandidatul ei participa la o întâlnire cu liderii sindicalişti la Camera Comerţului din Amiens.

Marine Le Pen s-a clasat pe a doua poziţie în primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce a primit 21,3% din voturi, prin comparaţie cu cele 24% din sufragii strânse de Macron, informează news.ro.

”În numele unei presupuse modernităţi, acesta promite nimic mai puţin decât un război împotriva muncitorilor”, a declarat candidata de extremă-dreapta în primul ei miting după promovarea în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

De asemenea, aceasta a promis că va abroga reforma legislaţiei muncii, care a cauzat anul trecut protestele masive din partea sindicaliştilor şi a studenţilor împotriva Guvernului Valls. Însă, textul reformei controversate de liberalizarea a pieţei muncii a fost redactat chiar de Emmanuel Macron, care a condus ministerul Economiei.

Citeşte şi Macron şi Le Pen au câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Rezultate definitive

Marine Le Pen le-a dat asigurări alegătorilor că îi va consulta prin referendum înainte de orice decizie majoră, precum retragerea din zona euro şi din Uniunea Europeană, potrivit news.ro.

”Europa adevărată, Europa oamenilor… sunt convinsă că aceste alegeri reprezintă o oportunitate istorică pentru Europa”, a declarat Le Pen.

Macron susţine că reformele economice pe care le propune sunt necesare pentru a construi o ţară mai puternică, dar şi pentru a restabili credibilitatea Franţei vizavi de Germania în Uniunea Europeană.