Fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, reţinut de DNA într-un nou dosar Poşta Română

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor și Societății Informaţionale (MCSI), Marius Constantin Fecioru, a fost reţinut marţi de procurorii DNA, după ce dimineaţă a fost audiat. 

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 11:16
Fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, reţinut de DNA într-un nou dosar Poşta Română

Potrivit unor surse judiciare, Marius Constantin Fecioru ar avea legătură cu un dosar în care se fac cercetări privind fapte din anii 2011—2012 și un prejudiciu de aproximativ 300.000 euro ca urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu de către foști funcționari ai Poștei Române la instigarea unui fost secretar de stat.

Același surse au arătat că, în perioada mai 2011 — 2012, din dispoziția lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea și sub autoritatea Mioarei Pribescu și a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondența prelucrată în poșta hibridă, provocând companiei naționale prejudiciu. Sursele au explicat că prejudiciul provocat CNPR ar fi de peste 1,1 milioane lei.

Sursele au mai precizat că pentru distribuirile frauduloase, în evidența CNPR nu există procese verbale de predare-primire, dar nici volumele de trimiteri poștale nu sunt evidențiate și facturate.

Conform surselor, Marius Constantin Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, prin intermediul Mioarei Pribescu, ca, în perioada mai 2011 — martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Națională ”Poșta Română” SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenței (procesate în poșta hibridă), iar astfel există suspiciuni de săvârșire a infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.