Mark Zuckerberg, audiat în direct în Parlamentul European

Preşedintele legislativului UE, Antonio Tajani, a anunţat că întâlnirea de marţi a directorului general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, cu membri ai Parlamentului European, va fi transmisă în direct, relatează site-ul Politico.eu.

RomaniaTV.net
22 mai 2018, 05:47
Mark Zuckerberg, audiat în direct în Parlamentul European

Iniţial, Zuckerberg ar fi trebuit să fie audiat într-o şedinţă privată cu liderii grupurilor politice din cadrul Parlamentului, însă această abordare a atras critici din partea celorlalţi membri ai Legislativului european şi a publicului larg.

„Am discutat personal cu directorul Facebook, domnul Zuckerberg, despre posibilitatea de a transmite în direct întâlnirea cu el. Mă bucur că a acceptat această nouă cerere”, a anunţat Antonio Tajani pe platforma de microblogging Twitter.

Audirea va începe la ora 18:15 ora locală la Bruxelles (ora României, 19:15), marţi, şi va dura aproximativ o oră şi cincisprezece minute. Pe agenda întâlnirii se află recentul scandal în care este implicată şi compania Facebook.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, care le-ar fi utilizat ulterior în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit.

„Aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea şi ne bucurăm că va fi transmisă în direct”, a anunţat Facebook printr-un comunicat.