Mark Zuckerberg, audiat în SUA în scandalul „Cambridge Analytica” LIVE VIDEO

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a reluat discursul prin care îşi asumă răspunderea pentru scandalul "Cambridge Analytica", miercuri, la începutul celei de-a doua audieri din Congresul american. El se află de această dată în faţa Comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor.

11 apr. 2018, 14:36
Mark Zuckerberg, audiat în SUA în scandalul „Cambridge Analytica” LIVE VIDEO

„În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc”, şi-a reluat Zuckerberg discursul pe care l-a susţinut şi marţi, în faţa comisiilor de Comerţ şi Juridice ale Senatului american.

 

El a amintit că pe Facebook s-a desfăşurat campania #MeToo împotriva hărţuirii şi abuzului sexual şi că platforma a fost folosită pentru strângerea unei sume de 20 de milioane de dolari pentru a le oferi ajutor victimelor uraganului Harvey. El a mai precizat că 70 de milioane de afaceri mici folosesc Facebook pentru a crea locuri de muncă şi pentru a se dezvolta.

Zuckerberg a spus, din nou, că nu este suficient ca Facebook să conecteze oamenii, ci trebuie să se asigure că aceste conexiuni sunt pozitive.

„Nu este suficient să conectăm oamenii, trebuie să ne asigurăm că acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informaţii eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informaţiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informaţii le protejează, de asemenea”, a explicat şi de această dată co-fondatorul Facebook.

„În consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura că aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim. Acest demers include modul în care protejăm informaţiile oamenilor şi în care să salvgardăm alegerile din lume”, a repetat Zuckerberg, care foloseşte la această audiere o pernă aşezată pe scaunul său. 

Marţi, Mark Zuckerberg a fost audiat de 44 de senatori din două comisii – cea de Comerţ şi cea Juridică. Audierea a durat cinci ore.

Cea de-a doua audiere a lui Mark Zuckerberg continuă la momentul transmiterii acestei ştiri.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susţinută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, şi condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului preşedinte american, a obţinut informaţii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informaţii au fost folosite pentru a influenţa procesul electoral din 2016. Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanţi ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

viewscnt