Maroc: O celulă de jihadişti voia să intre în rândul teroriştilor din gruparea Soldaţii Califatului

Membrii 'celulei teroriste' dezmembrate la sfârşitul săptămânii trecute în nordul Marocului intenţiona să se alăture grupului jihadist Jund al-Khilafah ('Soldaţii Califatului'), care a revendicat asasinarea francezului Hervé Gourdel în Algeria, a anunţat luni Ministerul marocan de Interne, relatează AFP, citată de Agerpres.

29 sept. 2014, 17:51
Maroc: O celulă de jihadişti voia să intre în rândul teroriştilor din gruparea Soldaţii Califatului

Autorităţile marocane şi spaniole au anunţat că au dezmembrat ‘o celulă teroristă’ însărcinată să ‘recruteze combatanţi pentru organizaţia Statul Islamic’. Opt membri ai celulei au fost arestaţi la Nador, iar presupusul lider, un spaniol de origine marocană, a fost arestat în enclava vecină Melilla, unde locuia.

Evocând progresele anchetei, Rabatul a indicat că această celulă se numea ‘Ansar Statul islamic în Maghreb Al-Aqsa’.

‘După intensificarea atacurilor forţelor coaliţiei asupra regiunii siriano-irakiene şi înăsprirea măsurilor de securitate împotriva voluntarilor pentru jihad’, membrii grupării ‘au decis să se alăture Jund al-Khilafa’, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul de Interne marocan.

Citeşte şi Barack Obama recunoaşte că SUA au subestimat ameninţarea reprezentată de gruparea Statul Islamic

Între 1.500 şi 2.000 de jihadişti marocani luptă în prezent în Siria şi Irak, potrivit autorităţilor de la Rabat, care se tem că aceştia ar putea profita de această experienţă pentru a comite atentate la revenirea în ţară.

Guvernul marocan tocmai a adoptat un proiect de lege ce vizează întărirea legislaţiei antiteroriste pentru a lupta în special împotriva recrutării de cetăţeni de către organizaţia Statul Islamic.