Marş în Capitală pentru susţinerea adopţiilor

Câteva sute de persoane, printre care și părinți cu copii în brațe sau în cărucioare, au participat sâmbătă la un marș pentru susținerea adopțiilor.

22 mart. 2014, 15:41
Marş în Capitală pentru susţinerea adopţiilor

Pe traseul cuprins între Piața Unirii și Parcul Tineretului participanții la marș au purtat pancarte cu mesaje precum „Avortul nu este niciodată o soluție”, „Orice copil merită o zi de naștere”, „Noi suntem generația pentru viață” sau „Adopție, nu avort!”, scrie Agerpres.

„‘Marșul pentru viață 2014. Adopția o alegere nobilă’ este organizat de Asociația Studenți pentru viață. Scopul lui a fost să transmită un mesaj de susținere a adopției pentru copii care sunt abandonați, pentru părinții care vor să adopte, pentru mamele care vor să își dea copiii spre adopție”, a declarat pentru AGERPRES Alexandra Nadane, președinta Asociației Studenți pentru viață.

Pe scena amplasată în Parcul Tineretului au fost prezentate câteva povești ale unor familii care au adoptat copii, dar și ale unor copii care au fost adoptați.

La finalul evenimentului, pe scenă a avut loc un concert de susținere, printre invitați numărându-se Vlad Miriță, Alexandra Ușurelu, Bogdan Vlădău, Anthony Icuagu (Vocea României), Vlad Stoia (Vocea României), Beatrice Vlădan (Vocea României) și actrița Ioana Picoș.

Cea de-a patra ediție a „Marșului pentru viață. Adopția, o alegere nobilă” se desfășoară în acest weekend în aproape 40 de orașe din România, printre care Constanța, Tulcea, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Târgoviște, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Brașov, Timișoara, Oradea etc.

Coordonarea națională a „Marșului pentru viață” și organizarea lui în București au fost asigurate în acest an de Asociația Studenți pentru viață.

Citeşte şi Marş de solidaritate cu Ucraina, în Capitală