MARŞUL MINERILOR. Ortacii au reuşit să parcurgă 100 de kilometri. O persoană a fost transportată la spital VIDEO

Minerii care vin pe jos în Capitală au reuşit să parcurgă aproape o sută de kilometri, însă drumul greu a început să îi afecteze. Au făcut băşici la picioare, iar unul dintre ei a trebuit să abandoneze drumul pentru a merge la spital. Ei au dormit marţi noaptea pe terenul de sport al Termocentralei Işalniţa din Dolj, informează România TV.

13 apr. 2016, 05:57
MARŞUL MINERILOR. Ortacii au reuşit să parcurgă 100 de kilometri. O persoană a fost transportată la spital VIDEO

A doua zi de drum a fost şi mai grea pentru mineri. După zeci de kilometri au început să apară problemele.

După 90 de kilometri au apărut bătături şi le tratăm băbeşte cu spray cu pătlagină ca să putem continua marşul„, a spus un bărbat.

Citeşte şi Lovitură dură pentru tehnocraţi. Zeci de mineri au plecat spre Bucureşti GALERIE FOTO

Au apărut deja primele probleme că avem un coleg cu o băşică destul de urâtă şi a trebuit să meargă la spitalul din Rovinari să se opereze pentru că nu mai putea să meargă„, a spus un alt miner.

În ciuda problemelor de sănătate, minerii sunt foarte decişi să îşi continue drumul până la Bucureşti. Ei au dormit marţi noaptea pe terenul de sport al Termocentralei Işalniţa din Dolj.

Energeticienii şi ortacii sunt nemulţumiţi că sediul Complexului Energetic Oltenia se va muta la Bucureşti, iar 2.000 dintre ei urmează să fie disponibilizaţi. Pentru că nici o altă formă de protest nu i-a sensibilizat pe tehnocraţi, oamenii au plecat în marş spre Capitală. Şi-au propus să parcurgă zilnic 40 de kilometri, iar dacă vor păstra acest ritm vor ajunge în 6 zile în faţa Guvernului.

Citeşte şi Drum greu pentru minerii care vin pe jos în Capitală: Cam greu drumul, neobişnuiţi cu mersul pe jos