Marţi 13, ziua cu trei ceasuri rele. VEZI SUPERSTIŢIILE

Marți 13 este una dintre cele mai temute zile pentru persoanele superstițioase, din două motive: ziua de marți este una cu trei ceasuri rele, iar cifra 13 este una aducătoare de ghinion.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 06:45
Marţi 13, ziua cu trei ceasuri rele. VEZI SUPERSTIŢIILE

Ziua de marți 13 este cea care-i sperie cel mai tare pe superstițioși. Pe lângă faptul că despre ziua de marți se spune că are ceasuri rele, ea fiind patronată timp de trei ore de planeta malefică Marte, combinată și cu data de 13 este deja una fatidică, potrivit libertatea.ro.

Numărul 13 este, în Tarot, cartea denumită Moartea XIII, o arcană majoră ce contine un avertisment negativ.Imaginea continută pe această carte dă fiori: un schelet călare, îmbrăcat în armură, cu un steag negru, călcând peste cadavre sau peste muribunzi – regi, episcopi, copii, femei – cerând îndurare, totul pe fondul unui peisaj peste care soarele apune după creste.

Se spune că dacă numele tău e format din 13 litere ai Norocul Diavolului. Mulţi criminali în serie au nume de 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy sau Albert de Salvo.