Martorul CHEIE din cazul lui Ionuţ a fost IGNORAT de Poliţie când a mers să dea declaraţii

Octavian Sandu, martorul-cheie în cazul copilului mâncat de câini în zona Parcul Tei şi care l-a găsit pe Andrei Anghel pe stradă, ducându-l apoi la bunica sa, a declarat, luni, că s-a dus încă de săptămâna trecută la Poliţie pentru a-şi anunţa disponibilitatea de a colabora cu autorităţile pentru soluţionarea anchetei, însă a fost trimis acasă, spunându-i-se că va fi citat pentru a da o declaraţie.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 09:13
Martorul CHEIE din cazul lui Ionuţ a fost IGNORAT de Poliţie când a mers să dea declaraţii

Avocatul lui Octavian Sandu a declarat luni că bărbatul s-a prezentat în urmă cu o săptămână la o secţie de Poliţie, unde a anunţat că el este cel denumit de presă „martorul cheie” în dosarul copilului ucis de câini, precizând că doar sâmbătă 21 septembrie a fost citat să vină pentru a fi audiat.

Marius Şocae, avocatul care l-a însoţit la Parchetul ICCJ pe Octavian Sandu, a spus că acesta a fost audiat în calitate de martor şi le-a spus anchetatorilor tot ce s-a întâmplat în data de 2 septembrie.

„În urmă cu o săptămână, clientul meu a fost la o secţie de poliţie şi a anunţat că el este cel numit de presă drept martorul cheie. Sâmbătă seara (21 septembrie, n.r.) a fost citat pentru audieri”, a declarat Şocae.

Avocatul a povestit şi ce s-a întâmplat în ziua în care Ionuţ Anghel a murit sfâşiat de câini, iar fratele său mai mare s-a rătăcit în apropierea Parcului Tei.

„În momentul în care a găsit copilul, la aproximativ un kilometru de parc, acesta plângea şi spunea: «Vreau la buni». Apoi, după ce l-a condus pe copil la bunica sa, femeia l-a întrebat unde este fratele mai mic. Abia atunci clientul meu a înţeles că mai este vorba de un copil. Atunci i-a cerut numărul de telefon bunicii, însă pentru că aceasta nu avea mobil, a luat numărul unui agent de pază care era de faţă, după care s-a întors în zona în care l-a găsit pe Andrei. Pentru că Ionuţ nu era nicăieri, l-a sunat pe paznic şi i-a cerut să anunţe organele de poliţie”, a spus avocatul Marius Şocae.

CITEŞTE ŞI: Martorul-cheie în cazul copilului ucis de câini, după audieri: L-am găsit pe Andrei pe stradă

Avocatul a precizat că Octavian Sandu nu este taximetrist, aşa cum s-a vehiculat în presă, ci om de afaceri.

Octavian Sandu a spus, la ieşirea din Parchetul instanţei supreme, că în 2 septembrie l-a văzut pe fratele lui Ionuţ pe stradă, care era speriat, l-a luat şi l-a dus în Parcul Tei, unde era bunica lui. Acesta a precizat că s-a apropiat de băieţel după ce l-a văzut că plânge, dându-şi seama că s-a întâmplat ceva. „Am spus procurorilor că l-am găsit pe stradă, era foarte speriat, plângea. Eu am mers la el”, a adăugat Octavian Sandu. El a adăugat că a aflat că mai este un copil care s-a pierdut abia în momentul în care l-a dus pe fratele lui Ionuţ în parc, la bunica acestuia.

Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie, când l-a adus pe fratele lui Ionuţ şi a vorbit cu un agent de pază pentru a o găsi pe bunica acestuia.

CITEŞTE ŞI: Dezvăluire TULBURĂTOARE în cazul copilului ucis de câini. Vezi ce spune fratele despre moartea lui Ionuţ

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate joi în presă. Ionut Anghel şi fratele lui de şase ani au fost surprinşi în timp ce se jucau şi aleargau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc. În jurul orei 11.30, Ionuţ a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

După apariţia în presă a imaginilor, procurorul care investighează cazul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.