Mărturia CUTREMURĂTOARE a medicului care a filmat pacientul cu larve pe răni: Asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat

Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arşi care a filmat pacientul pe rănile căruia erau larve, a declarat după ce a fost audiată la Poliţia Capitalei că a făcut înregistrarea pentru că se simte "obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile".

19 iul. 2016, 11:23
Mărturia CUTREMURĂTOARE  a medicului care a filmat pacientul cu larve pe răni: Asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat

Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arşi care a filmat pacientul pe rănile căruia erau larve, a fost audiată luni de Poliţia Capitalei în dosarul deschis după apariţia imaginilor.

„Sunt infecţii nosocomiale de care eu am atras atenţia. Am înregistrat plângeri scrise, am o înregistrare cu domnul manager în care îi spun că toţi pacienţii mor de infecţii şi că el va răspunde. Mă simt într-o stare de nesiguranţă totală. Sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile. Eu am făcut în disperare filmul pus pe tolo.ro. Este filmat de mine pentru că am ajuns la o disperare împreună cu colegii mei din acest spital, ştiu că am colegi care vor să mă linşeze, să mă potolească, să mă bage în comisii dar am şi colegi pe care îi stimez, care îşi fac munca şi care sunt revoltaţi. Nu mai aveam cu ce să intervin, ştiam că este într-o stare gravă, nu aş fi ajutat în niciun fel. Am ajutat pacienţii care urmau să vină, am şocat tocmai că ştiuau ce se întâmplă”, a declarat medicul Camelia Roiu.

Medicul a susţinut că a fost ameninţat după ce a semnalat de mai multe ori problemele din unitatea medicală.

„În vinerea Colectiv, vineri dimineaşa am primit un telefon de la managerul spitalului care mi-a spus să vin că ma caută secretarul de stat Tucmeanu. Am vorbit cu el şi mi-a spus textual „doamna doctor, eu nu mai vreau să vină DNA-ul în spitalul ăsta”. Eu am spus că ştiu că se vor face achiziţii, ei au început să se teamă şi mi l-au trimis să mă ameninţe. Acel secretar de stat a fost arestat de DNA la câteva zile după”, a mai spus Camelia Roiu.

Doctorul susţine că rata de supravieţuire în reanimare în Spitalul de Arşi este foarte mică, fiind pacienţi care se infectează după 24/48 de ore de stat în terapie intensivă.

„Dacă ajungi la Spitalul de Arşi ai şanse să scapi cu viaţă dacă ai un Dumnezeu al tău şi nişte medici care să lupte pentru tine până în ultima clipă. Dar, mă rog, medicii, în majoritatea cazurilor, în condiţiile astea, vă daţi seama că nu pot să facă mare lucru”, a mai declarat Camelia Roiu pentru gandul.info.

Anchetatorii au demarat şi o a doua anchetă, pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la unitatea medicală după o transfuzie sanguină greşită. După ce au fost deschise dosarele, Ministerul Sănătăţii a dispus închiderea secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Arşi.