Mărturie cutremurătoare a tatălui unuia dintre cei 8 militari morţi în tragedia aviatică din Sibiu

Opt militari au murit şi alţi doi sunt răniţi grav după ce un elicopter militar a luat foc in aer şi s-a prăbuşit în Sibiu. Elicopterul efectua o misiune de antrenament, plecase de la Câmpia Turzii şi trebuia să ajungă la poligonul Cincu. La zece kilometri de poligon, aparatul de zbor s-a prăbuşit. Cu lacrimi în ochi, tatăl unuia dintre militarii decedaţi vineri la Sibiu a povestit că timp de o săptămână pe casă a cântat o bufniţă, dar nu şi-a imaginat că fiul lui ar putea să piară într-un asemenea accident cumplit.

RomaniaTV.net
22 nov. 2014, 11:09
Mărturie cutremurătoare a tatălui unuia dintre cei 8 militari morţi în tragedia aviatică din Sibiu

Familiile celor opt militari morţi în tragedia aviatică au mers la Sibiu să îi identifice. Doar şase militari au putut fi însă identificaţi de familii. Pentru doi dintre ei au fost prelevate probe ADN. Toţi militarii erau în floarea vârstei. Cel mai tânăr avea doar 25 de ani.

Tatăl unuia dintre lumitarii morţi a povestit, pentru România TV că nu se aştepta la o astfel de veste chiar dacă „timp de o săptămână la casa lui a cântat o bufniţă.

„Stau la casă şi acolo pe stradă, la o casă era o pasăre de noapte, o bufniţă, şi o săptămână a cântat continuu. Avem câţiva vecini de 90-95 de ani. Ne puneam întrebarea oare pe cine duce acum şi uite pe cine a dus”, a declarat în lacrimi tatăl militarului.

 

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident.

Prognosticul medicilor este destul de rezervat în cazul celor doi militari care au supravieţuit accidentului aviatic de la Mălâncrav, a declarat sâmbătă dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde răniţii au fost aduşi vineri seară.

Anchetatorii iau în calcul ca elicopterul să fi lovit un vârf de brad înainte de prăbuşire. O altă variantă ar fi ca motorul aeronavei militare să fi luat foc în aer.

ELICOPTER MILITAR PRABUSIT SIBIU. Parchetul Militar a demarat o anchetă. Cea mai performantă aeronavă a Armatei Române a primit avizul de zbor înainte de decolare. Elicopterul a zburat 108 kilometri, înainte să apară probleme. Mai mulţi martori au văzut cum aeronava a atins un vârf de brad, iar apoi s-a dezechilibrat şi a intrat în picaj.

Alţi martori au declarat că au văzut aeronava în flăcări în zbor.

Aceste informaţii nu au fost confirmate de anchetatori, însă sunt luate în considerare. De asemenea, este foarte posibil ca vremea nefavorabilă sau o defecţiune a motorului să fi produs tragicul accident.

CITEŞTE ŞI Unul dintre militarii morţi în accidentul aviatic din Sibiu are o POVESTE CUTREMURĂTOARE