Mărturii din mijlocul IADULUI creat de natura DEZLĂNŢUITĂ la Vaideeni

În Vaideeni, localitatea din Vâlcea lovită crunt de inundaţii oamenii abia mai au glas să vorbească, iar lacrimile li s-au uscat pe obraz. Apele au lăsat în urmă un adevărat dezastru şi multă sărăcie.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 21:02
Mărturii din mijlocul IADULUI creat de natura DEZLĂNŢUITĂ la Vaideeni

Oamenii din Vaideeni aşteaptă ca apele care le-au luat toată agoniseala de o viaţă să se retragă şi să o poată lua de la capăt. Vor reconstrui totul ca pe un puzzle şi pot doar să spere că în curând infrastructura în zonă va fi refăcută, pentru ca asemenea episoade de coşmar să nu se mai repete. Între timp vor încerca să uite că au pierdut totul pe apa sâmbetei şi că, mulţi dintre ei, şi-au văzut copiii la un pas de moarte şi au numărat secundele care au trecut până au fost traşi din faţa puhoaielor care puteau să-i înghită.

Citeşte şi Moarte bizară din cauza inundaţiilor în comuna Vaideeni. Ce a păţit un bărbat slab de inimă

În urma viiturii, la Vaideeni nu mai e o casă care să stea în picioare.

„Avem aproximativ 70 de case distruse total si peste 200 de case avariate. Pentru unele ne luptam si in momentul de fata ca sa le salvam”, spune primarul localităţii, Danuel Băluţă.

 

Citeşte şi Ministrul Oprea şi secretarul de stat Arafat, în inspecţie la Vaideeni. Zona calamitată va avea din nou curent

200 de familii şi-au părăsit casele şi dorm la rude sau la căminul cultural din localitate. 2500 de localnici primesc apă cu porţia pentru că de apă potabilă nici nu poate fi vorba. Acum, oamenii încearcă să se mobilizeze şi să îşi reconstruiască vechile locuinţe. Urmează o muncă de sisif.