Mărturii şocante ale unuia dintre membrii reţelei mafiote din dosarul „MOTORINA”. Omul lui Blejnar, ameninţări din SUA

Nicolae Belba susţine că mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, Radu Nemeş, l-a ameninţat telefonic din America, unde se ascundea într-un buncăr. Bărbatul spune că a fost luat de acasă de oamenii lui Nemeş şi dus la o fabrică, unde a discutat cu acesta.

08 feb. 2016, 14:16
Mărturii şocante ale unuia dintre membrii reţelei mafiote din dosarul „MOTORINA”. Omul lui Blejnar, ameninţări din SUA

Din boxa arestatilor, Nicolae Belba s-a plans că amenintarile au început din 2012 si au venit din toate directiile. Atat el cat si sotia lui au fost amenintati pana la 2014. Mărturia celui care căra sacoșele cu milioane de euro nu l-a impresionat deloc pe Radu Nemeș. Acesta din urmă susține că nu a amenințat pe nimeni, niciodată.

„Niciodată nu l-am amenintat. Nu discutam ca nu are sens. E proces”, a spus Nemes, potrivit România TV.

Tocmai în cadrul procesului, intermediarul șpăgii a dat detalii despre felul în care a fost amenințat.

„George Guliu a venit la mine acasă şi m-a dus la fabrica SC Excella. Acolo mi-a dat să vorbesc la telefon cu Radu Nemeş, care era în SUA şi mi-a spus că am făcut pact cu procurorul şi nu o să rămână aşa. Cu toate că mi s-a reproşat că am fost sifonarul numărul unu, până la momentul de faţă nu am dezvăluit nimic”, a declarat Nicolae Belba.

Radu Nemeș și soția sa au fost prinși în urmă cu doi ani în America, acolo unde se ascundeau într-un buncăr și își făcuseră provizii pentru câțiva ani. Nemeș, denumit și regele motorinei, a reușit să obțină ilegal zeci de milioane de euro prin importuri nedeclarate de combustibil. Rețeaua condusă de el a beneficiat, spun procurorii, de protecția lui Sorin Blejnar și Codruț Marta, cei care conduceau ANAF.

Citeste si> Răsturnare de situaţie în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta. „Trăieşte şi aşteaptă să se întoarcă în ţară”