Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale mamei fetiţelor spânzurate de propriul tată

Ileana Tudosie, mama celor două fete de 9 și 15 ani ucise de propriul tată, a relatat ultimele clipe din viaţa copilelor sale.

31 mart. 2015, 14:42
Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale mamei fetiţelor spânzurate de propriul tată

Plecasem de acasă de o lună din cauză că începuse să consume alcool şi, la un moment dat, a agresat un pic fata. Pe cea mică. Ea scria, i-a rupt caietul, că nu scrie frumos. S-a supărat pe ea şi i-a aruncat caietul în sobă. Când am venit eu acasă, de la serviciu, o ţinea în pat să doarmă, iar fata nu voia. Spunea că vrea să scrie că are de scris. I-am zis, lasă fata că dacă nu vrea să doarmă, las-o să scrie. A trecut la birou şi a început să scrie şi a început iar să o certe că de ce mi-a spus mie. De la birou a luat-o şi a trântit-o în pat. Iar el, de teamă că o să sun, a luat telefoanele, al meu şi al ei, şi le-a aruncat în sobă. Fata cea mare era la Slatina, în gazdă„, a mărturisit Ileana Tudosie pentru spynews.ro.

Din instinct am luat telefonul lui şi am ieşit în curte şi am sunat la 112. Şi am spus, pe ultima sută de metri, când el m-a văzut că vorbesc la telefon şi a venit spre mine, m-a întrebat dacă am nevoie şi de Poliţie. Am spus, da, am nevoie, pentru că chiar atunci mă agresa. Mi-a răsucit mâna şi mi-a luat telefonul, apoi am fugit la poartă şi am aşteptat organele. Poliţia stătea la poartă. Nu ştiu ce să cred… Ziceau că nu au voie să intre în curte. Dar dacă eu aveam domiciliul acolo şi eu am chemat Poliţia, ar fi trebuit să intre în curte. De multe ori am apelat la Poliţie şi sub pretextul că nu au voie să intre, nu au voie să facă nimic…Ei m-au trimis în casă să iau buletinul. El fiind în casă, fata fiind în casă. Am intrat, iar el mi-a luat buletinul din mână şi l-a aruncat în foc. Am ieşit în curte şi am strigat la poliţişti, că ei stăteau la poartă şi pe mine mă agresa în casă! Au intrat, nu au mai ţinut cont. Au încercat să îl liniştească. I-au spus să ne lase să plecăm undeva şi să discutăm după ce calmează. El s-a opus. I-am zis că eu plec. Am plecat cu haina şi cu geanta. Fata s-a îmbrăcat şi, din instict, şi-a luat şi ghiozdanul şi a pus câteva haine. Am plecat la spital. Am stat o noapte la spital, sub supraveghere. Nu am avut nevoie de îngrijiri medicale. Timp de o lună a fost alta situaţia. El s-a liniştit. Nu a mai băut. Nu accepta ideea că nu ne mai întoarcem acasă. A încercat să convingă fetele să vină acasă„, a povestit mama fetiţelor.

VEZI ŞI Momente SFÂŞIETOARE. Fetiţele ucise de tată au fost înmormântate în costume populare VIDEO

A stat o săptămână în spital. Nu a semnat nimeni. În biletul de externare nu scrie că a plecat la cerere. Am văzut biletul de ieşire! Nu a semnat nimeni pentru el. A păcălit-o pe doamna doctor cum m-a păcălit şi pe mine. A zis că este bine, că vrea să vină acasă, să facă bani. I-a arătat că e bine. I-au dat drumul de miercuri, pentru că luni trebuia, dar nu era doamna doctor joi şi vineri. I-a dat antibiotic să-l ia acasă, că a fost răcit în spital… El vineri seara mi-a cerut voie dacă poate să ia fata cea mare de la autobuz, venea de la Slatina, de la liceu, că era frig şi ploaie şi să nu vină prin frig… I-am dat voie să meargă să o ia cu maşina. A adus-o acasă. Nu a intrat în curte. Altă dată a intrat şi a mai încercat să vorbească cu mine, cu mama. De data asta, nu. A chemat-o şi pe cea mică, au stat toţi în maşină. M-a văzut că veneam cu bicicleta, au mai stat ce au mai stat în maşină, apoi a plecat. M-a claxonat, că m-a văzut când m-a depăşit, m-a salutat. Sâmbătă m-a sunat, dacă las fetele pe la el. Eu le-am întrebat pe fete, iar ele au zis că vor să meargă amândouă. Au plecat la prânz. A zis că nu poate să mânănce singur… După 10 minute, l-am sunat să-l întreb dacă au ajuns fetele. Mi-a spus că au ajuns, că sunt bine, că se uită la televizor, dar nu se auzea televizorul în cameră. Am analizat vocea lui şi faptul că mi-a zis «Stai liniştită, suntem bine», m-a tulburat. Am sunat pe telefonul fetei. Şi nu au răspuns nici pe telefonul lui, nici pe al lor, aşa că am plecat cu bicicleta acasă la el„, a descris femeia îndurerată ultimele clipe din viaţa fiicelor ei.

Un bărbat din Olt, în vârstă de 39 de ani, şi-a spânzurat, sâmbătă, cele două fetiţe de 9 şi respectiv 15 ani. După ce şi-a ucis fiicele, bărbatul s-a spânzurat şi el.

Cele trei trupuri neînsufleţite au fost descoperite chiar de mama copilelor. De ceva timp, părinţii fetelor se certau, iar mama celor două a înaintat actele de divorţ pentru a scăpa de scandaluri şi bătăi. Mai mult, cele trei se mutaseră din casa bărbatului, însă acesta le-a chemat, sâmbătă, pe fiicele sale la el şi le-a omorât pentru a se răzbuna.

„Se certau, obişnuia să bea. De 2, 3 ori l-a dus, la Slatina, şi a refuzat să stea acolo la spital. Acum e a cincea oară când vine poliţia aici. Fetele au fost la mine. Au plecat de acasă la mine, de aproximativ o lună, împreună cu mama lor. Azi le-a chemat tatăl lor ca să vină aici şi au venit. Mama lor a descoperit tot”, a spus, la România TV, unchiul fetelor.

„Fata a băgat acţiunea de divorţ. Azi (sâmbătă n.r.) a dat telefon. Le-a chemat la el. Au venit să-l vadă, să treacă şi la tati. Fata i-a găsit spânzuraţi pe toţi trei. A fost traumatizată toată viaţa”, a spus şi bunica copilelor.

Bărbatul fusese internat în trecut la o clinică de psihiatrie din Slatina, deoarece acesta făcea crize pe fondul consumului de alcool.

„Echipa s-a deplasat la faţa locului. Am fost sesizaţi la 112 că un bărbat şi fetiţele au fost găsiţi spânzuraţi într-o anexă a gospodăriei. Aşteptăm să se facă necropsia, pentru a se vedea cauza morţii şi vom da rezultatul final. Nu putem şti cât de grave sunt problemele lui psihice. Cert e că a fost internat la o secţie de psihiatrie, la o clinică din Slatina”, a declarat, la România TV, Claudia Radu, purtător de cuvânt Poliţia Olt.