Mărturiile unui român scăpat din INFERNUL din Nepal. A fentat moartea, dar a pierdut un prieten VIDEO

Veşti bune despre alpiniştii români suprinşi de avalanşe pe Everest, după cel mai puternic cutremur. Ei au fost evacuaţi şi sunt în siguranţă. În total, 30 de români au fost prinşi în infernul din Nepal.

RomaniaTV.net
27 apr. 2015, 15:45
Mărturiile unui român scăpat din INFERNUL din Nepal. A fentat moartea, dar a pierdut un prieten VIDEO

Bilanţul catastrofei din Nepal se apropie de 4.000 de morţi, iar operaţiunile de căutare a victimelor continuă cu disperare. Un alt alpinist român, prieten cu cei patru temerari pe care cutremurul i-a prins pe Everest, a reuşit să păcălească moartea şi a plecat de pe munte chiar înainte de dezastru.

„Nu m-am gandit nicio clipa ca cutremurul ar fi afectat si tabara de baza din Everest, unde imi lăsasem mulţi prieteni”, spune alpinistul Marius Iliescu.

Acesta şi-a pierdut un prieten bun în tragedia din Nepal: „Din pacate mi-a spus ca Tommy (Tom Taplin, n.r.), un producător de film american, care lucra pentru marile televiziuni ale lumii, nu mai este, e mort. Acum o saptamana stateai si povesteai despre copii si familie…”

A fentat moartea. Un alpinist băimărean ar fi trebuit să se afle pe Everest

Tom Taplin, un jurnalist de 61 de ani care realiza un reportaj la baza muntelui Everest, a fost surprins de avalanşa produsă de cutremurul devastator.

 

Marius Iliescu a scăpat cu zile pentru că a plecat spre ţară cu jumătate de oră înainte de cutremur, dar păstrează legătura cu prietenii săi, cei patru alpinişti români care aşteaptă să fie salvaţi de pe Everest.

Între timp, au apărut noi imagini cu avalanşa devastoare de pe Everest, care a urmat cutremurului şi care a adus tone de zăpadă peste o tabără unde oamenii muntelui se pregăteau să ia micul dejun.

Un supravieţuitor al tragediei, cameraman, îşi aminteşte clipele de groază şi spune că tot ce a putut face când a văzut tonele de zăpadă care se îndreptau spre tabără a fost să se arunce la pământ, să pună braţele deasupra capului şi să le spună şi celorlaţi să facă la fel.

Dezastrul lăsat în urmă de cutremurul din Nepal este greu de imaginat, la două zile după tragedie. Zeci de mii de oameni sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber, îngroziţi de replicile care continuă. Autorităţile din Nepal se aşteaptă ca bilanţul să ajungă la 6000 de morţi.

Katmandu, filmat cu o dronă după dezastru: