Mărturisiri CUTREMURĂTOARE ale unei mame al cărei copil a fost infectat cu stafilococ auriu MRSA: „Am crezut că îl vom pierde”

Mărturia cutremurătoare a unei mame al cărei copil a fost infectat cu stafilococ auriu MRSA! Femeia povestește în lacrimi prin ce a trecut.

RomaniaTV.net
01 dec. 2018, 12:38
Mărturisiri CUTREMURĂTOARE ale unei mame al cărei copil a fost infectat cu stafilococ auriu MRSA: „Am crezut că îl vom pierde”

Mai multe familii ale căror bebeluşi au fost infectaţi în Maternitatea din Giuleşti cu o bacterie rezistentă la antibiotice au trăit clipe de coşmar. Mama unui bebeluş rupe tăcerea şi povesteşte prin ce a trecut după naşterea, care a decurs fără probleme, la „maternitatea groazei”.

„După ce am ieşit din spital, la o săptămână, i-a apărut o gâlmă la sânul drept. Am fost la maternitate şi au spus că e o chestie din laptele meu. I-au dat un antibiotic tratament pe vena o săptămână şi apoi o săptămână acasă. Nu mi s-a zis decât că este o bacterie din laptele meu. Nu mi-au aratat analizele, decât mi-au spus că e o bacterie de la mine din lapte. Apoi mi-a dat şi mie tratament tot o săptămână. (…) La două săptămâni i-a curs urechea, am crezut prima dată că este trasă de curent. Am venit aici (n.r. Spitalul Grigore Alexandrescu) duminică seară şi s-a descoperit că are stafilococ auriu”, a explicat tânăra mămică, pentru România TV.

„A foarte dureros şi acest diagnostic, şi primul. Prima dată, eu şi soţul, când am aflat de chestia asta, plângeam amândoi în colţuri diferite. Vă daţi seama, copilul dumneavoastră să păţească aşa ceva. Sincer, ne gândeam că o să ne pierdem copilul”, s-a destăinuit femeia.

Părinţii copiilor susţin că vor da în judecată Maternitatea Giuleşti.

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri seară, că s-au prelevat probe igienico-sanitare de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu”, fiind depistate MRSA (Stafilococ Auriu Meticilino Rezistent) , în scutecul unui copil dintr-un salon de normoponderali, şi germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze. Numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” care provin de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu” a crescut la 17.