MASA DE CRACIUN: Cum să scapi de arsurile la stomac de Sărbători

Daca esti predispus la arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian, anumite zile speciale precum Craciunul, s-ar putea sa iti agraveze aceste probleme. Desi meniurile de Sarbatori pot fi foarte grele, exista diverse solutii pentru a scapa de arsurile la stomac. Alege alimente si bauturi potrivite pentru problemele tale. Si, la fel de important, este sa nu mananci mult. Una din cele mai importante cauze ale arsurilor la stomac este consumarea portiilor prea mari.

25 dec. 2015, 11:17
MASA DE CRACIUN: Cum să scapi de arsurile la stomac de Sărbători

Mananca o salata

Salatele sunt mancaruri benefice pentru cei cu probleme gastrice – hiperaciditate sau reflux gastroesofagian – mai ales cand sunt folosite ingredientele potrivite, sosurile slabe si legumele proaspete. Alimentele grase declanseaza arsurile, deci este recomandat sa evitati sosurile prea grase, dar si uleiul si otetul. Sosul potrivit este unul slab, de iaurt. Evita rosiile, ceapa cruda si alte ingrediente ce pot irita stomacul.

Ai grija la ghimbir

Ghimbirul este un ingredient cheie in lupta cu arsurile gastrice atunci cand nu abuzati de el. Poate fi integrat in tot felul de retete interesante pe care va  propuneti sa le preparati de sarbatori. Alte legume bune pentru stomac sunt: morcovii, varza, mazarea, broccoli si fasolea verde.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.