Masacru în Mexic. 11 persoane au fost asasinate cu cuţitele la o petrecere pentru copii

Patru bărbaţi cu cagule şi care purtau uniforme de poliţişti au omorât 11 persoane invitate la o petrecere aniversară.

14 iul. 2017, 06:32
Masacru în Mexic. 11 persoane au fost asasinate cu cuţitele la o petrecere pentru copii

Oamenii au fost omorâţi cu arme albe, iar printre victime se află şi doi minori. Tragedia s-a petrecut în oraşul Tizayuca, din statul Hidalgo, aflat în nordul Mexicului. Autorităţile locale vorbesc despre o posbilă reglare de conturi.

Între cei asasinaţi se află şapte femei, doi bărbaţi şi doi minori. Poliţia afirmă că patru copii au fost găsiţi în viaţă.

Aasasinatul a avut loc în timp ce în casă se desfăşura petrecerea aniversară a fiicei mai mici a proprietarul, atât fata cât şi tatăl ei fiind ucişi. Bărbatul era cunoscut de poliţie drept un onfractor, el săvârşind mai multe delict, inclusiv răpire, pentru care a şi fost încarcerat.

Mexicul cunoaşte de mai multe luni o recrudescenţă a violenţelor, luptele dându-se mai ales între bandele de narcotraficanţi. În luna mai s-a înregistrat un record de asasinate, 2.186, cel mai mare număr din ultimii 20 de ani, când s-a creat acest sistem de recensământ. După 2006, când autorităţile au declanţat ofensiva împotriva traficului de droguri, aproximativ 200.000 de persoane au murit sau au dispărut în Mexic.