Masacru în Orlando: Criminalul fusese interogat de FBI de două ori

Autorul masacrului din Orlando a fost interogat de cel puţin două ori de către FBI, dar fără niciun rezultat. Poliţia federală îl suspecta demult de eventuale legături ale acestuiia cu islamiştii.

13 iun. 2016, 06:15
Masacru în Orlando: Criminalul fusese interogat de FBI de două ori

Omar Seddique Mateen, autorul masacrului care s-a soldat cu cu 50 de morţi şi 53 de răniţi într-un club de homosexuali, a fost interogat de cel puţin două ori de către poliţia federală.

„FBI avea cunoştinţă de existenţa lui după ce el a făcut unele remarci faţă de colegii săi, lăsând să se înţeleagă că ar avea legături cu teroriştii”, a explicat, duminică, Ronald Hopper, un responsabil al FBI, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema tragicului eveniment.

Criminalul fusese interogat de două ori înainte de atacul din Orlando. Mai mult decât atât, el a mai fost în vizorul FBI când se pare că avea legătură şi cu un kamikaze american, a mai precizat aceeaşi sursă citată de presa americană care a explicat că FBI „nu a fost în măsură să verifice substanţa comentariilor lui, iar ancheta a fost închisă”. 

Citeşte şi Atacul din SUA: Nu există legături EVIDENTE între Statul Islamic şi masacrul din Orlando

Omar Seddique Mateen informase echipele de salvare sunând la numărul de urgenţă 911 înainte de a trece la acţiunea lui criminală, anunţând că el le „datorează credinţă jihadiştilor din Statul Islamic”, după cum au informat mijloacele media americane.

Înarmat până-n dinţi, Omar Seddique Mateen a luat ostatici duminică noaptea şi a ucis 50 de oameni, rănind şi 53 de persoane înainte de a fi ucis de către trupele SWAT. Preşedintele american Barack Obama a calificiat atacul ca fiind „un act de terorism şi de ură”, acesta fiind cel mai sângeros atentat din SUA, după atacurile teroriste de la World Trade Center.