Masacru în Palmira. Teroriştii din Statul Islamic au ucis peste 200 de persoane, inclusiv copii

Combatanţii Statului Islamic care au cucerit, săptămâna trecută, oraşul antic Palmira, din Siria, au executat cel puţin 217 persoane , între care şi copii, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

25 mai 2015, 18:47
Masacru în Palmira. Teroriştii din Statul Islamic au ucis peste 200 de persoane, inclusiv copii

Membrii organizaţiei teroriste Stat Islamic au masacrat civili, au decimat familii întregi şi au ucis fără milă inclusiv copii. În tola, cel puţi 217 peroane au fost ucise de când jihadiştii au preluat controlul oraşului, în data de 20 mai, a informat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.   

El a precizat că „unele persoane au fost ucise prin împuşcare, altele au fost decapitate sau au fost tăiate cu cuţitul”, potrivit M6 info. Aceste victime ale jihadiştilor se adaugă celor 300 de soldaţi sirieni ucişi în luptele care au dus la cucerirea oraşului. Un bilanţ provizoriu indică faptul că aproximativ 600 de soldaţi, miliţieni şi alte persoane acuzate de loialitate faţă de Damasc au fost aruncate în închisoare.

Citeşte şi Vestigiile arheologice din Palmira, în pericol după ce Statul Islamic a ocupat o parte a oraşului antic sirian

Armata siriană a executat, luni, 15 lovituri aeriene împotriva poziţiilor jihadiste din Palmira şi împrejurimi. Jihadiştii revendică în prezent controlul a peste o jumătate din teritoriul Siriei.

UNESCO este îngrijorată de soarta oraşului antic, ale cărui vestigii milenare ar putea fi distruse de juhadişti.