Maşină de poliţie, lovită frontal de un autoturism pe DN24 A. Un poliţist şi doi pasageri au fost răniţi

O maşină de poliţie a fost lovită frontal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un autoturism pe DN24 A, în impact fiind răniţi atât un poliţist, cât şi două persoane din maşina care a provocat accidentul.

RomaniaTV.net
25 feb. 2018, 10:20
Maşină de poliţie, lovită frontal de un autoturism pe DN24 A. Un poliţist şi doi pasageri au fost răniţi

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui (IPJ) Vaslui, maşina a fost iniţial urmărită de un echipaj de poliţie din comuna Codăeşti, dar conducătorul auto nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase ale oamenilor legii, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul unui echipaj din comuna vecină Micleşti, care a ieşit în întâmpinarea autoturismului. Maşina de poliţie solicitată în sprijin s-a poziţionat pe şosea astfel încât autoturismul să nu poată trece, dar şoferul nu a oprit şi a lovit autospeciala.

„În urma impactului, autoturismul nu a oprit imediat, continuând să circule pe o distanţă foarte mică, de până într-o sută de metri. Întrucât ambii conducători auto au fost răniţi, maşina a oprit. Atât şoferul, cât şi pasagerul au fost coborâţi din maşină şi testaţi cu aparatul alcooltest, constatându-se că ambii au consumat băuturi alcoolice. Cei doi aveau alcoolemii de 0,86 şi, respectiv, 0,89mg/l alcool pur în aerul respirat. Procedura s-a aplicat şi pentru cei doi poliţişti aflaţi în autospecială, în urma testării colegilor noştri, rezultând că aceştia nu au consumat alcool. În urma impactului au fost transportaţi la spital un poliţist şi cele două persoane din maşina care a lovit autospeciala Poliţiei”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări s-a petrecut accidentul şi pentru a realiza încadrarea juridică a faptelor.