Maşinile concept care nu au ajuns niciodată pe linia de producţie

Industria auto funcționează în felul următor: înainte de lansarea unui nou model, relativ important, prezinți cateva concepte. Toată lumea știe că mașina de serie va avea diferențe mari față de versiunea concept. În puține cazuri regăsim 70% din concept în mașina de serie, în mare parte pentru că anumite aspecte ale conceptului sunt făcute de dragul de a le face. 

12 iul. 2015, 10:29
Maşinile concept care nu au ajuns niciodată pe linia de producţie

Sigur că oglinzile arată bestial când parcă plutesc în jurul caroseriei, dar implementarea aspectului în variantă de serie ar ridica costul de producție și automat prețul mașinii. Nu am vrea ca un Renault Megane să plece de la 30 de mii de euro doar de dragul design-ului. Hai să ne uităm la câteva din conceptele care nu au mai văzut niciodată producția de serie din diverse motive.

Jaguar Bertone B99

jaguar bertone b99

Pentru Salonul Auto de la Geneva din 2011, cei de la Jaguar au venit foarte bine pregătiți. Pentru conceptul expus la standul lor, englezii au făcut echipă bună cu italienii de la casa de design Bertone. Le-a ieșit modelul B99, care a fost inspirat din modelele anterioare Jaguar, cele de dinaintea erei lui Ian Callum. Din păcate producția de serie nu a fost un cadou pe care englezii să se grăbească să ni-l facă, B99 așteptând și astăzi, undeva, singur, într-un garaj, acceptul oficialilor pentru a intrat pe banda de asamblare.

Lamborghini Estoque

Lamborghini-Estoque

Conceptul Estoque de la producătorul din Sant`Agata a fost dezvelit publicului în 2008 la Salonul Auto de la Paris. Deși arată senzațional, este printre puținele concepte la care mă bucur oarecum că nu a intrat în producția de serie.

Citeşte mai mult pe playtech.ro