Maşinile pe motorină ar putea fi interzise şi în România. La ce trebuie să se aştepte proprietarii ce deţin astfel de autoturisme

Interdicțiile continuă în cazul mașinilor pe motorină, iar România pare să fie următoarea țară luată în vizor. După valul de măsuri drastice luate de țările din Vestul Europei, Curtea Europeană de Justiţie ar putea fi sesizată în cazul României şi a altor 8 ţări din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 11:17
Maşinile pe motorină ar putea fi interzise şi în România. La ce trebuie să se aştepte proprietarii ce deţin astfel de autoturisme

România ar putea fi următoarea țară din Europa în care mașinile pe motorină vor fi interzise, scria a1.ro. Cristian Bucur, director tehnic RAR, a vorbit despre potențialul cancerigen al particulelor emise de autovehiculele cu motor diesel:

Citeşte şi ANAF, super-ofertă la autoturisme confiscate. Porsche Cayenne la 4.600 de euro! VEZI LISTA COMPLETĂ

„Aceste particule sunt de fapt nişte molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen.”

Acesta a adăugat că, cel mai probabil, mașinile pe motorină nu vor fi interzise total în România: „Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule.”

Prima țară ce a declarat „război” mașinilor pe motorină a fost Germania. Italia a anunțat interzicerea totală a acestor autovehicule în Roma, până în anul 2024. În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară, în timp ce în Paris se va interzice circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.