MASTERCHEF 2014: Surpriză de proporţii din partea concurenţilor. Juraţii, luaţi prin surprindere

MASTERCHEF 2014: În cea de-a 10 ediţie a concursului "Masterchef", Chef Sorin Bontea a fost sărbătorit de către concurenţi, iar Jessica, Sorana, Irina şi Alexandra Shine i-au pregătit un tort pe măsura talentului şi măiestriei sale în bucătărie.

21 mai 2014, 10:40

MASTERCHEF 2014: Imediat ce au intrat in platou, concurentii au inceput sa-i cante „La multi ani” juratului, scrie masterchef.protv.ro. Desi era un cheesecake obisnuit, Chef Sorin a fost surprins de felul in care concurentele l-au decorat: tortul era imbracat in frisca, iar ca model avea o carte de joc, dar nu oricare: Asul.

Citeşte şi MASTERCHEF: Cine este bruneta cu care a dansat Smiley la petrecea Masterchef

In spirit de gluma, Chef-ul le-a spus celor 15 concurenti care il aplaudau fara incetare ca acest model de tort i se potriveste perfect: „Ca sa stiti cine este asul”, iar in ceea ce priveste relatia cu ceilalti doi jurati, acestea a tinut sa le precizeze ca ar trebui sa-i spuna acelasi lucru si lui Chef Catalin Scarlatescu.

Citeşte şi MASTERCHEF: Chef Bontea şi-a ieşit din minţi. A URLAT la un concurent

MASTERCHEF 2014: Cum te dregi după o noapte de alcool cu reţete Masterchef. Cine a picat testul

MASTERCHEF 2014: De la varza calita cu bacon, carpaccio cu somon, ciorba de burta, ciulama, inghetata, ciorba de porc sau diverse idei pentru micul dejun cu ou si bacon, concurentii le-au prezentat pe toate in fata chefilor.

MASTERCHEF 2014: Iata si ce recomanda Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, cei trei jurati de la „Masterchef”, sezonul 3, dupa o noapte nebuna.

MASTERCHEF 2014: Recomandările chef-ilor

Catalin Scarlatescu este ferm si concis: „Sa nu manace la ora aceea”.

MASTERCHEF 2014. Sorin Bontea: „Daca vor sa manance, sa manance acasa si sa-si prepare ceva rapid, decat sa-si faca un obicei din a consuma fast-food. Sau sa caute localuri unde pot manca un breakfast adevarat, cu fresh-uri de fructe si oua. Oul este cel mai complet aliment, da multa energie si de aceea se manaca dimineata, nu seara”, considera el.

MASTERCHEF 2014. Florin Dumitrescu: „Din cauza energiei risipite, combinate cu alcool, pentru evitarea mahmurelii recomand un English breakfast. Un suc de proteine e perfect pentru a te pune pe picioare, mai ales daca este acompaniat de un suc natural de portocale”, recomanda acesta.

In a zecea editie „MasterChef”, juriul i-a pus pe cei 15 concurenti ramasi in competitie in fata unei probe neasteptate. Acestia au pregatit un meniu pentru cei 100 de invitati la petrecerea dupa concertul lui Smiley.

Daca in bucatarie nervii concurentilor erau intinsi la maximum, petrecaretii s-au distrat de minune, in frunte cu Smiley, care a dansat pe mai multe melodii alaturi de o bruneta superba, cu codite afro.

MASTERCHEF 2014: Trei concurenţi au plecat mahmuri

MASTERCHEF 2014: Daca Mayla Bucci l-a suparat pe Chef Sorin Bontea cu o supa in care legumele erau aranjate in mijlocul farfuriei, Tatiana nu a reusit deloc sa-i surprinda pe Chefi cu preparatul sau, iar cele doua concurente au parasit competitia.

MASTERCHEF 2014: Dintre Ovidiu si Alex, juratii l-au ales pe Alex sa mearga mai departe. Chiar daca a reusit sa-i surprinda pe Chefi cu niste arome si gusturi deosebite pe parcursul competitiei, Ovidiu a recunoscut ca in aceasta editie a gresit: „Nivelul competitiei este foarte sus si orice greseala se sanctioneaza.” In ceea ce priveste aceasta experienta, concurentul marturiseste ca a fost vorba de ceva minunat, superb.

MASTERCHEF 2014: Cum a fost la penultima probă

MASTERCHEF 2014: Seria deplasarilor inedite in care concurentii MasterChef gatesc a continuat cu o noua calatorie catre salina de la Slanic Prahova. Aflata la 208 metri adancime, aceasta este declarata cea mai mare salina din Europa. Pentru a spori provocarea, concurentii MasterChef au gatit la 12 grade Celsius, temperatura constanta din salina pe tot timpul anului, intr-un spatiu iluminat electric.  

MASTERCHEF 2014: Bobby a fost protagonistul unei gafe care l-a costat eliminarea din competitia de la „MasterChef”. La proba in care a trebuit sa gateasca paste intr-un mod inedit si cat mai original, concurentul a incurcat smantana cu frisca, iar rezultatul a fost unul dezastruos. 

Desi era constient ca felul de mancare gatit de el era necomestibil, Bobby s-a prezentat cu el in fata celor trei chefi.

„Tu le-ai gustat?”, l-a intrebat chef Florin Dumitrescu, singurul care a avut ghinionul sa guste preparatul.

„Da, nu se pot manca. Am adus doua smantani pe care nu scria nimic si am pus din greseala frisca. E o prostie, stiu”, si-a recunoscut Bobby gafa.

„Stii ce faceam in locul tau? Plecam de la banc si o scapam pe jos pe aia din mana”, l-a sfatuit chefCatalin Scarlatescu.

MASTERCHEF 2014: Proba in care concurentii au gatit pentru minerii de la salina Slanic Prahova i-a pus mari dificultati Ralucai Negru, care a inceput sa se simta din ce in ce mai rau in timpul concursului, scrie protv.ro. Tanara a povestit ca a avut probleme cu stomacul, insa a refuzat sa mearga la spital, motivand ca nu a fost niciodata singura la medic. Dupa ce a avut frisoane toata seara, concurenta a ales in cele din urma sa paraseasca MasterChef si sa-si puna la punct analizele si starea de sanatate.

MASTERCHEF: ce a fost data trecută

MASTERCHEF 2014: Anni, poreclit „Raj Kapoor” la „MasterChef”, a oferit unul dintre cele mai emotionante momente din concurs. Cateva dintre colegele lui nu s-au putut abtine si au inceput sa planga atunci cand l-au auzit vorbind

MASTERCHEF 2014: Anni a fost laudat de Chefi, care i-au apreciat enorm farfuria, numind-o una dintre cele mai bune din toate timpurile la „MasterChef”.

Atat de emotionat a fost Anni, incat nu si-a putut tine sentimentele ascunse. Daca initial a dansat de bucurie, „Raj Kapoor” si-a adus apoi aminte de vorbele dure pe care le-a auzit de la Cristian Sorop. Acesta din urma i-a spus ca este „o pata de culoare” si de aceea nu risca eliminarea din concurs.

Cu atat mai mult s-a simtit Anni indreptatit sa fie la „MasterChef” cu cat juratii au avut cuvinte de lauda pentru felul in care gateste, cel mai important lucru pentru el, dincolo de a face show.

Jessica a fost cel mai vizibil miscata de reactia lui Anni, mai ales ca si ea a trait mult timp in afara granitelor si, spune ea, la inceput nu a fost primita cu bratele deschise.

MASTERCHEF 2014: A picat la testul oului prăjit

Testul sub presiune de saptamana aceasta i-a adus fata in fata pe Ramon Chicireanu si pe Gabriela Simion. Aflati la egalitate dupa proba ghicitului de ingrediente legati la ochi, Chefii i-au pus pe cei doi sa prajeasca un ou.

Ramon Chicireanu si Gabriela Simion s-au incurcat la proba in care trebuia sa ghiceasca diverse ingrediente dupa miros, astfel ca juratii i-au trimis la „duel”. Misiunea? Aparent banala, insa cu atat mai complicata: sa prajeasca un ou.

Primul care a gresit a fost Ramon, cand a decis sa foloseasca ulei de masline. Gabriela nu s-a lasat mai prejos si a stropit oul cu ulei peste galbenus, reusind sa-l arda. Cand toti il dadeau castigator sigur pe Ramon, acesta a mai facut o gafa: a intors oul si l-a prajit pe ambele parti.

Asa cum era de asteptat, Ramon a fost eliminat din concurs.

Adevarata surpriza abia acum avea sa fie, insa, dezvaluita. Ramon si-a dorit sa paraseasca „MasterChef”, intrucat probele deveneau din ce in ce mai dificile pentru el, dar si pentru a fi din nou alaturi de familie. Si nu a fost singurul care s-a autosabotat. Gabriela a marturisit ca si ea a ars oul intentionat, pentru ca se simtea prea obosita ca sa mearga mai departe.