Măsuri drastice la Beijing. Oficialii chinezi nu mai au voie să fumeze în public

China, care are cel mai mare număr de fumători din lume, a lansat un nou efort pentru limitarea fumatului, interzicându-le oficialităţilor să fumeze în locuri publice, relatează Associated Press, citată de Agerpres.

30 dec. 2013, 13:49
Măsuri drastice la Beijing. Oficialii chinezi nu mai au voie să fumeze în public

Oficialităţile chineze nu mai au voie să fumeze în şcoli, spitale, terenuri de sport, în transportul public sau în alte locuri în care este interzis fumatul în general. Totodată, le este interzis să fumeze sau să ofere ţigări în timpul misiunilor oficiale.

De asemenea, conform noilor norme, persoanele oficiale nu pot folosi fonduri publice pentru cumpărarea de ţigări, iar în sediile Partidului Comunist Chinez sau în sediile guvernamentale produsele din tutun nu vor putea fi comercializate, fiind interzise în acelaşi timp şi reclamele la ţigări.

China, cu populaţia sa de 1,35 miliarde de locuitori, are peste 300 milioane de fumători. Potrivit agenţiei Xinhua, preluate de Agerpres, noile reglementări sunt cuprinse într-o circulară a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez şi a guvernului chinez.