Măsuri drastice luate de ONJN după ce doi minori au fost filmaţi la păcănele

În cursul zilei de ieri, 22 septembrie 2016, Comitetul de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a decis suspendarea activității agenției de pariuri din localitatea Călugăreni, județul Vaslui, precum și suspendarea autorizațiilor de exploatare pentru cele două aparate slot machine din aceeași incintă. Măsura suspendării autorizațiilor mijloacelor de joc tip slot machine a fost luată până la termenul de încetare a valabilității acestora, iar în cazul activității agenției de pariuri, până la finalizarea verificărilor și a clarificării situației.

23 sept. 2016, 12:14
Măsuri drastice luate de ONJN după ce doi minori au fost filmaţi la păcănele

Măsurile au fost luate de Comitetul de Supraveghere al O.N.J.N. la propunerea Direcției de Supraveghere și Control a O.N.J.N., care s-a autosesizat și a efectuat verificările de specialitate la fața locului, imediat după apariția filmării cu cei doi minori de 10 și 11 ani care jucau la aparate. De asemenea, inspectorii Direcției de Control au aplicat celor doi organizatori amenda contravențională de 25.000 lei, pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute în art. 150, litera r) din HG nr. 111/2016: “Organizatorii de jocuri de noroc au obligația de a nu permite accesul minorilor în locațiile în care se desfășoară activități de jocuri de noroc, la mijloacele de joc sau la sistemele informatice care permit participarea la jocurile de noroc”.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana care apare în imaginile filmate cu cei doi minori este și patronul barului din locația menționată, și angajat al societății organizatoare de jocuri de noroc de tip slot machine. În plus, societatea comercială deținută de această persoană are contract cu organizatorul de jocuri de noroc de tip pariuri.

Citeşte şi Imagini revoltătoare surprinse la Vaslui. Doi copii sunt lăsaţi să se joace la păcănele VIDEO

Cei doi minori care au jucat la aparatele din locație, precum și părinții acestora au fost identificați în colaborare cu Poliția Locală, care va dispune, în continuare, măsurile legale ce se impun, conform competențelor.

Tot în cursul zilei de joi, 22 septembrie 2016, în urma unei sesizări primite la sediul O.N.J.N., inspectorii Direcției de Control au identificat o altă agenție de pariuri, unde erau exploatate și 5 mijloace de joc tip slot machine, în comuna Cornești, județul Dâmbovița.

În incintă, la momentul controlului, a fost găsit un minor, astfel că și în acest caz, Comitetul de Supraveghere a decis, pentru cei doi organizatori de jocuri de noroc care își desfășurau activitatea aici, măsura suspendării activității, până la finalizarea tuturor verificărilor de specialitate  și clarificarea situației, în funcție de acestea putându-se lua măsuri suplimentare de sancționare.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este ferm în aplicarea legii, cu atât mai mult cu cât este vorba despre accesul și participarea minorilor la jocurile de noroc. Subliniem că în conformitate cu normele legale în vigoare, nu doar participarea, ci și accesul minorilor în locațiile sau pe site-urile de jocuri de noroc, sunt strict interzise. Operatorii economici care dețin licență de exploatare a jocurilor de noroc sunt obligați să verifice identitatea jucătorilor, astfel încât să prevină accesul și participarea minorilor la orice fel de joc de noroc”, se arată într-un comunicat al ONJN.