Cine a fost MATTEO CASSANI. Directorul ENEL s-a sinucis

Matteo Cassani, directorul general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, a murit, joi, după ce s-a aruncat de pe clădirea companiei, de pe Bulevardul Ion Mihalache din Capitală. Cassani, în vârstă de 42 de ani, era la conducerea Enel din 2009.

27 nov. 2014, 11:44
Cine a fost MATTEO CASSANI. Directorul ENEL s-a sinucis

Matteo Cassani a fost primul italian trimis de italienii de la Enel în România, acesta având un rol esenţial în negocierile cu statul român care au avut ca rezultat prima tranzacţie făcută de Enel aici: preluarea la pachet în 2005 a fostelor Electrica Banat şi Electrica Dobrogea, scrie zf.ro.

Cassani avea 42 de ani, prima funcţie pe care a ocupat-o în România fiind de director pentru dezvoltarea afacerilor în 2004. În prezent, era directorul general al companiilor de furnizare a energiei pe care Enel le are în România: Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, funcţie pe care o deţine din 2009.

Matteo Cassani a absbolvit Universitatea Politehnica din Milano – specializare Inginerie Industriala şi a urmat cursurile Harvard Business School – Leadership Management. Potrivit sursei citate, Cassani era căsătorit cu o româncă.

Matteo Cassani, directorul general al ENEL, s-a aruncat de pe sediul instituţiei

Enel a scos la vânzare, în această vară, activele de producţie energetică din Slovacia şi pe cele de distribuţie şi furnizare a energiei din România, în încercarea de a-şi reduce datoriile, care ajunseseră la 43 miliarde de euro după primele şase luni din an. Grupul speră să-şi reducă povara cu 4,4 miliarde de euro până la sfârşitul anului, folosind cashul din vânzări.

În 2012, scrie sursa citată, cifra de afaceri a companiei  a fost în 2012: 465,0 mil. euro (Enel Energie Muntenia), 464,5 mil. euro (Enel Energie)

Profit în 2012: 16,3 mil. euro (Enel Energie Muntenia), 74,4 mil. euro (Enel Energie). Număr mediu de angajaţi în 2012: 230 (Enel Energie Muntenia), 336 (Enel Energie)