Mătuşa „CRUŢATĂ” de Kim Jong-Un îşi menţine statutul după ce nepotul Kim Jong-Un i-a EXECUTAT SOŢUL

Kim Kyong-Hui, mătuşa liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, va face parte din comitetul care va organiza funeraliile unui demnitar veteran al partidului unic, ceea ce arată că ea şi-a menţinut statutul în cadrul regimului, în pofida execuţiei soţului său, Jang Song-Thaek, informează luni ziarul ABC, preluat de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 10:34
Mătuşa „CRUŢATĂ” de Kim Jong-Un îşi menţine statutul după ce nepotul Kim Jong-Un i-a EXECUTAT SOŢUL

Potrivit agenţiei naţionale KCNA, influenta Kim Kyong-Hui va fi membră a comitetului care se va ocupa de funeraliile de stat ale lui Kim Kuk Thae, membru al conducerii Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (PMC), care a murit vineri la vârsta de 89 de ani.

Din comitet va face parte, de asemenea, puternicul Kim Yong-Nam, preşedintele Adunării Supreme a Poporului, premierul Pak Pong-Ju, şi vicepremierul Ro Tu-Chol, despre care se zvonea că ar fi fost şi el victimă a epurării.

Situaţia şi locul în care se află sora tatălui lui Kim Jong-Un erau cele două mari necunoscute de când mass-media nord-coreene au informat vineri despre execuţia soţului său, Jang Song-Thaek, acuzat de trădare şi de tentativă de răsturnare a regimului, între multe alte delicte.

Citeşte şi Răzbunare crudă. Dictatorul Coreei de Nord a ordonat împuşcarea fostei sale iubite

Până la căderea sa în dizgraţie, Jang deţinea mai multe funcţii în Partidului Muncitorilor, între care şi cea de vicepreşedinte al puternicei Comisii Naţionale a Apărării, informează Agerpres.

Citeşte şi Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi-a EXECUTAT UNCHIUL

Jang a fost considerat o figură cheie în procesul de consolidare a puterii nepotului său, actualul „lider suprem” al ţării, de la moartea tatălui acestuia, dictatorul Kim Jong-Il, în decembrie 2011. Jang Song-Thaek şi mătuşa actualului lider s-au cunoscut la Universitatea Kim Ir Sen, cea mai prestigioasă din ţară.

Semn de rău augur

Execuția unchiului liderului nord-coreean, joi, este un semn de instabilitate a regimului lui Kim Jong-Un și face și mai necesară dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, a afirmat secretarul de Stat american John Kerry. „Este vorba despre natura acestei dictaturi nemiloase și oribile și despre lipsa sa de încredere în sine”, a declarat Kerry într-un interviu pentru postul american ABC. „Este un semn de rău augur, de instabilitate și cu privire la pericolul care există„, a adăugat el.

Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, a fost arestat săptămâna trecută, judecat de un tribunal militar special și executat. El era considerat numărul doi al regimului stalinist și mentorul nepotului său, de când acesta a moștenit puterea după moartea tatălui său, Kim Jong-il, la sfârșitul lui 2011. „Aceasta nu este prima execuție. Suntem la curent cu un număr important de execuții în ultimele luni”, a mai spus șeful diplomației americane.

Citeşte şi Cultul personalităţii nu are limite: Cât cere Kim Jong-Un pe un interviu în presa occidentală

„Acest lucru mi-a amintit o înregistrare video în care Saddam Hussein apare făcând același lucru : pune ca cineva să fie arestat în fața întregii lumi, iar toată lumea privește fără să spună nimic, asudând, fără să miște”, a adăugat el.

Epurarea relevă, în opinia lui Kerry, urgența unei dezarmări nucleare a peninsulei coreene și a unei relansări a negocierilor cu Grupul Celor Șase (cele două coreei, China, Rusia, Statele Unite și Japonia) pentru a convinge Phenianul să renunțe la programul nuclear în schimbul unui ajutor energetic.
Devine și mai inacceptabil ca cineva ca Kim Jong-un să aibă în mod potențial arma nucleară„, a adăugat secretarul de Stat.