MECIUL ANULUI. Manny Pacquiao, uluitor în ring: Şi-a trimis de şase ori adversarul la podea

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao şi-a păstrat centura de campion mondial al welterilor (semimijlocie, versiunea WBO), învingându-l duminică, la Macao, în sudul Chinei, pe americanul Chris Algieri, cu o decizie, în unanimitate, la puncte în 12 reprize, după ce şi-a trimis adversarul de nu mai puţin de 6 ori la podea, dominând lupta într-o manieră categorică. 

23 nov. 2014, 11:24
MECIUL ANULUI. Manny Pacquiao, uluitor în ring: Şi-a trimis de şase ori adversarul la podea

Punctajul de pe buletinele arbitrilor-judecători este elocvent în ce priveşte victoria zdrobitoare a boxerului care deţine 8 titluri mondiale: unul dintre oficiali i-a acordat toate cele 12 reprize, punctând 120-102, iar ceilalţi doi au marcat tot o diferenţă mai mult decât clară, ambii cu 119-103. 

Veteranul de 35 de ani l-a dominat, aşadar, fără drept de apel pe Algieri, venit de la superuşoară, categorie unde este neînvins şi deţine centura WBO. Cu 5 ani mai tânăr, americanul a încercat, graţie vitezei sale, singurul atu în meciul de duminică, să scape de tăvălugul filipinez, dar a fost pus knock down încă din repriza a doua, postură neplăcută pe care a mai cunoscut-o în rundurile 6 (de 2 ori), al 8-lea (tot de 2 ori) şi, ultima dată, al 10-lea. 

„Sunt satisfăcut de rezultat. Am căutat KO, dar (Algieri) este un boxer rapid, nu a încetat să fugă”, a explicat Pacquiao, al cărui palmares este acum de 57 de victorii, dintre care 38 înainte de limită, 6 egalităţi şi 2 înfrângeri. 

După acest succes, lumea pugilatului aşteaptă „Lupta secolului”, dintre Pacquiao şi americanul Floyd Mayweather, care nu a fost organizată niciodată până acum, în pofida unor oferte de burse stratosferice. „Vreau acest meci, suporterii îl merită”, a spus deputatul filipinez, extrem de popular în ţara lui. 

Pe de altă parte, tatăl lui Mayweather a afirmat luna trecută că meciul va avea loc în 2015. 

 În cadrul galei de la Macao (sudul Chinei) care a avut drept cap de afiş meciul Pacquiao-Algeri, câştigat de filipinez, care şi-a păstrat centura welterilor în versiunea WBO, s-a disputat încă un meci pentru titlul mondial, la categoria super-uşoară, în versiunea WBA, în care campionul american Jessie Vargas l-a învins la puncte pe mexicanul Antonio DeMarco. 

Jessie Vargas, un pugilist tânăr, de numai 25 de ani, a câştigat cu decizia unanimă a celor 3 arbitri-judecători.