Meciul Ungaria – România, din preliminariile CM 2014, se dispută fără spectatori. Află de ce

FIFA a decis ca partida Ungaria - România, programată în luna martie, în preliminariile CM-2014, să se dispute fără public, sancţionând, astfel, federaţia de la Budapesta, pentru incidentele de la amicalul cu Israel, din august 2012.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 19:12
Meciul Ungaria – România, din preliminariile CM 2014, se dispută fără spectatori. Află de ce

Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze Federaţia Ungară de Fotbal, după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012

Prin urmare, Federaţia de la Budapesta a fost sancţionată cu organizarea unui meci fără spectatori şi amendată cu 40.000 de franci elveţieni. Primul meci pe care naţionala Ungariei îl va disputa pe teren propriu este cel cu România, programat pe 22 martie, în preliminariile CM 2014.

Potrivit FIFA, Ungaria a fost sancţionată având în vedere „gravitatea” incidentelor antisemite de la meciul amical cu Israel, scor 1-1, din august 2012. Suporterii unguri au scandat sloganuri precum „evrei ticăloşi”, „Buchenwald” (referire la un lagăr nazist din Germania) sau „Viva Mussolini”, iar în timpul intonării imnului israelian, „Hatikvah”, sute dintre ei s-au întors cu spate către teren.

„După o anchetă aprofundată, în cursul căreia MLSZ a recunoscut şi regretat comportamentul unui grup de suporteri unguri, membrii comisiei de disciplină a FIFA au condamnat unanim aceste acte odioase de natură rasistă, antisemită, provocatoare şi agresivă comise de fanii echipei Ungariei”, subliniază FIFA.

„MLZS a fost avertizată în privinţa comportamentului pe viitor, iar dacă astfel de incidente vor mai avea loc, Comisia de Disciplină a FIFA nu va avea altă soluţie decât să impună sancţiuni mai dure, putând merge până la pierderea unui meci, retragerea de puncte sau descalificarea dintr-o competiţie”, a notat FIFA pe site-ul oficial.