Carmen Dan nu-şi dă demisia: Guvernul este politic. Miniştrii sunt puşi de coaliţie, tot acolo se retrage sprijinul lor UPDATE

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a refuzat să-şi dea demisia. Ea a prezentat într-o declaraţie de presă cronologia faptelor din ultimele zile, susţinând că nu l-a minţit pe premierul Mihai Tudose. În final, a precizat că miniştrii sunt numiţi politic şi tot politic se retrage sprijinul lor, în cadrul coaliţiei.

RomaniaTV.net
11 ian. 2018, 17:25

UPDATE Carmen Dan, ministrul Administraţiei şi Internelor, a declarat joi seară, în legătură cu posibilitatea de a-şi da demisia, că miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor de coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern.

„În legătură cu subiectul demisiei mele. După cum ştiţi, Guvernul este unul politic iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a spus Carmen Dan.

Citeşte şi: Carmen Dan: Informaţia că autorul agresiunii din 2016 era poliţist la Rutieră a ajuns obligatoriu la cunoştinţa lui Despescu

UPDATE Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat joi seara că a dispus trimiterea Corpului de control la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru verificări legate de cazul de agresiune sexuală în care a fost implicat un agent de poliţie şi, totodată, pentru a se asigura de faptul că şeful IGPR, chestorul Bogdan Despescu, îi va prezenta un raport obiectiv premierului Tudose.

„Am dispus astăzi trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative de raportare a evenimentelor, dar şi aspecte care privesc gestionarea evenimentului de agresiune sexuală comis în data de 10 decembrie 2016 în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18 Poliţie. Fac precizarea că în acest caz, conform fişei de eveniment, autorul era indicat ca fiind agentul de poliţie Stan Eugen din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti. Din dorinţa de a mă asigura că raportul pe care dl Despescu îl va prezenta primului-ministru va fi unui obiectiv, am decis această verificare, considerând că o instituţie care este implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură”, a afirmat Carmen Dan, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

Citeşte şi: Carmen Dan, ministrul de Interne: Cătălin Ioniţă a semnat un acord prin care acceptă funcţia de şef al Poliţiei Române

UPDATE Premierul Mihai Tudose a decis să-i ceară demisia ministrului Carmen Dan sau, dacă aceasta refuză, să o demită el, anunţă România TV, citând surse politice.


România TV transmite în direct declaraţia ministrului Carmen Dan:

Am dispus azi trimiterea Corpului de control la IGPR.

Autorul agresiunii din 2016 era indicat ca fiind Eugen Stan.

Fişa de eveniment apărută azi în spaţiul public este întocmită confirm procedurilor.

Ea a ajuns şi la chestorul Bogdan Despescu.

Am aici acceptul lui Cătătlin Ioniţă de a prelua şefia Poliţiei dacă Bogdan Despescu ar fi fost revocat.

Acesta a acceptat marţi propunerea de a prelua şefia Poliţiei.

Acesta este acordul semnat de chestorul Cătălin Ioniţă.

Miercuri dimineaţă am primit mesaj de la dl Ioniţă să se prezinte la minister pt discuţii.

Mi-a spus că are reţineri să preia funcţia, după o campanie de denigrare.

Am decis să aşteptăm decizia primului ministru.

După cum ştiţi, premierul a refuzat demiterea lui Despescu.

După şedinţa de guvern, am avut o discuţie cu premierul, dar nimic despre chestorul Ioniţă.

Ulterior, Ioniţă mi-a spus că a fost sunat de premier.

Cum ar fi putut să spună că îşi doreşte o funcţie pe care premierul a spus că nu e eliberează?

Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot colo se aprobă retragerea lor din Guvern.

 

Întrebată dacă intenţionează să-şi dea demisia din Guvern după declaraţia premierului Mihai Tudose, care a acuzat-ocăminte, Carmen Dan a spus joi dimineaţă că va lămuri „cât de curând” problema.

„În ceea ce priveşte declaraţiile domnului premier, voi da lămuriri cât de curând”, a declarat ministrul Carmen Dan joi dimineaţă.