Medic cardiolog de la Floreasca: „Patrick Ekeng putea fi salvat. A murit cu zile”

Patrick Ekeng ar fi putut fi salvat, dacă ar fi fost resuscitat atunci când s-a prăbuşit pe teren, declară Gabriel Chiţoiu, medicul care l-a preluat la Spitalul Floreasca.

11 mai 2016, 07:29
Medic cardiolog de la Floreasca: „Patrick Ekeng putea fi salvat. A murit cu zile”

Gabriel Chiţoiu a povestit că a reuşit să-i repornească inima lui Patrick Ekeng după 30 de minute, însă miracolul a durat doar câteva momente. Medicul care l-a preluat pe fotbalist la spital spune că şansa acestuia de a trăi a fost pierdută pe gazonul pe care s-a prăbuşit.

Decizie FĂRĂ PRECEDENT a medicilor legişti după autopsia lui PATRICK EKENG. Anunţ OFICIAL al directorului INML

„Ceea ce se ştie şi este elementar pentru toţi cei care au absolvit o facultate de medicină, este că o asltfel de fibrilaţie ventriculară trebuie ca să o salvezi în primele 3-4-5 minute”, a spus Gabriel Tatu Chiţoiu, medic primar cardiolog la Spitalul Floreasca, pentru Antena 3.

BOMBĂ în cazul lui PATRICK EKENG. Fotbalistul ar fi luat un medicament STIMULATOR

Patrick Ekeng a fost preluat de pe gazonb de o ambulanţă după mai bine de trei minute din momentul în care s-a prăbuşit pe teren. În tot acest timp, nimeni nu i-a făcut masaj cardiac. Ambulanţa care asigura serviciile medicale la meci nu avea însă echipamentul necesar pentru resuscitarea unui pacient aflat în stop cardiac.

„Singura soluţie ca să o opreşti este să dai un şoc pacientului respectiv. Trebuie să vină defibrilatorul la tine, nu să fugi tu la defibrilator”, a adăugat medicul Gabriel Chiţoiu.

PATRICK EKENG. Cine era doctoriţa de pe ambulanţa Puls. A fost deja audiată de POLIŢIE

După ce a fost adus la Floreasca, echipa de 10 medici a reuşit să-i repornească fotbalistului inima. Însă trecuse o oră şi jumătate de când acesta căzuse pe teren.

Din păcate, în momentul în care am obţinut acest ritm la care speram, a fost la distanţă mare de apariţia stopului cardiac, timp în care pacientul intră în acidoză, care practic paralizează corpul”, explică medicul cardiolog.