Medic veterinar, cercetat după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză

Un medic veterinar din Aiud este cercetat de poliţişti, după ce trei persoane, membre ale aceleiaşi familii, au fost diagnosticate cu trichineloză, deşi au dus la laborator, pentru analize, o probă din carnea de porc mâncată, medicul dând aviz pentru consum.

10 ian. 2014, 14:35
Medic veterinar, cercetat după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză

Medicul veterinar în vârstă de 66 de ani, din Aiud, a făcut, în luna decembrie, analize de laborator pentru depistarea „trichinellei” la o probă de carne de porc adusă de un bărbat din comuna Lopadea Nouă, judeţul Alba, dând aviz pentru consumul cărnii.

Potrivit Mediafax, bărbatul respectiv a mâncat, împreună cu familia, carnea de porc, după care trei dintre membrii familiei s-au simţit rău şi au mers la Spitalul Municipal Aiud, fiind diagnosticaţi cu trichineloză. Ulterior, cei trei au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba, pentru tratament de specialitate.

Medicul veterinar în cauză este cercetat de poliţiştii din Alba pentru neglijenţă în serviciu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiş, a declarat, vineri, că, în total, în judeţ, 25 de persoane au fost diagnosticate sau sunt suspecte de trichineloză, cele mai multe din zona Aiudului.

Horia Timiş a spus că în Aiud sunt înregistrate 18 astfel de cazuri, iar DSP a deschis o anchetă, precizând că nu se poate pronunţa încă dacă toate acestea au sau nu legătură cu medicul veterinar cercetat de Poliţie.