Pintea anunţă că medicii ATI de la Spitalul Universitar nu vor să mai intre în sala de operaţii din cauza regulamentului de sporuri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că medicii secţiei de Terapie Intensivă a spitalului Universitar din Bucureşti refuză să mai intre în sala de operaţii din cauza regulamentului de sporuri, precizând că vineri va avea o discuţie cu aceştia, pentru clarificarea situaţiei.

15 mart. 2018, 16:06
Pintea anunţă că medicii ATI de la Spitalul Universitar nu vor să mai intre în sala de operaţii din cauza regulamentului de sporuri

„Am primit nişte informaţii referitoare la medicii de pe secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Universitar Bucureşti, care au declarat că nu vor mai intra în sălile de operaţii datorită regulamentului aplicării sporurilor. Mă voi duce mâine să am o discuţie cu dânşii. Eu cred că au fost greşit informaţi, nu au făcut nişte calcule corecte, exacte. Sunt convinsă că discutând cu dânşii vom reuşi să clarificăm problemele pentru că asta ştiu să fac, să le explic cum am făcut anexa 10 ( din regulamentul sporurilor – n.r.) pentru că este mărul discordiei”, a spus ministrul Pintea, la o emisune a B1 TV.

Colectivul Secției ATI de la Spitalul Universitar de Urgență București i-a trimis o scrisoare ministrului Pintea în care reclamă plafonarea sporurilor și o anunță că ei „consideră imoral și neetic ca un asistent medical să beneficieze de spor mult superior față de medici”.

Pintea este acuzată că negociază aceste sporuri „preponderent cu Sindicate ce au scop reprezentarea intereselor asistenților medicali și personalului TESA, nefiind reprezentativ pentru medicii români”.

Medicii mai cer imperios retragerea Anexei 10 (citește-o AICI) și adoptarea unui „regulament de sporuri coerent, etic și care să reflecte periculozitatea activității pe care o desfășurăm”, scriu doctorii în scrisoare și anunță că dacă regulamentul de sporuri nu va fi adecvat for refuza să asigure programul operator, deservind doar urgențele și activitatea de terapie intensivă, scrie curentul.info.

Desigur că medicii specialiști ATI nu pot fi înlocuiți cu membrii Sanitas. Sanitas e condus de asistentul medical, bogătanul Leonard Bărăscu și de soția fostului lider Marius Petcu, Claudia care a și candidat pe listele PSD la Camera Deputaților.

Sindicatul Sanitas a anunţat că în zilele de 17, 22 şi 29 martie va picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, urmând ca după 25 aprilie să intre în grevă generală.

Citeşte şi Tensiuni între medici şi asistenţi din cauza sporurilor