Medicii trag un semnal de alarmă. O tânără de 17 ani a murit după ce a luat un medicament banal FOTO

O adolescentă de 17 ani a murit după ce a luat din greşeală o supradoză de paracetamol, în urmă unor dureri de stomac.

23 iul. 2015, 06:48

Georgia Littlewood, din West Yorkshire, Marea Britanie, a murit după ce ficatul i-a cedat, deoarece luase de trei ori mai multe tablete de paracetamol faţă de doză zilnică recomandată, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Pericolul automedicaţiei. Ştii ce păţeşti atunci când iei paracetamol?

În ziua în care a fost dusă la spital era ameţită şi nu ştia cine sunt. Am realizat că ceva nu este în regulă. Cred că supradoza a fost un accident. Era o fată fericită şi îşi făcea planuri pentru vacanţă, în iulie„, a mărturisit mama tinerei.

Pe 28 martie, tânăra a anunţat că nu poate ajunge la salonul de cosmetică unde lucra pentru că se simţea foarte rău şi vomitase toată noaptea. A ajuns la spital, unde le-a spus medicilor că a luat paracetamol, iar starea ei s-a deteriorat, încât medicii n-au mai putut face nimic pentru a-i repara ficatul. Georgia a murit pe 30 martie la secţia de terapie intensivă a spitalului St James din Leeds. Rezultatele anchetei arată acum că moartea ei a fost cauzată de supradoză de paracetamol.

Citeşte şi Ce păţeşti dacă iei paracetamol şi eşti însărcinată. Fătul poate fi afectat pe viaţă

Este important să folosim aceste circumstanţe pentru a avertiza oamenii cu privire la riscul la care se supun. Paracetamolul este un medicament disponibil tuturor, dar poate fi extrem de periculos„, a afirmat legistul Mary Burke.