Medicul Radu Zamfir, naş pentru fiica unuia dintre salvatorii din Apuseni

Medicul Radu Zamfir, care a supraviețuit accidentului aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munții Apuseni, va reveni în județul Alba pe 12 septembrie 2015, împreună cu soția acestuia, Diana. Cei doi soți vor fi nașii de cununie ai Nicoletei Trif, fiica lui Gheorghe Trif, unul dintre salvatorii din Apuseni.

25 aug. 2015, 09:49
Medicul Radu Zamfir, naş pentru fiica unuia dintre salvatorii din Apuseni

Ceremonia religioasă se va desfășura la Biserica „Sfinții Mihail și Gavril” din Horea, iar masa festivă este programată la căminul cultural din aceeași comună.

Eu i-am propus. S-au bucurat că i-am invitat naşi. Am ţinut legătura. Vorbim la telefon. Am fost la Bucureşti, a fost şi el la mine acasă„, a declarat Gheorghe Trif la România TV.

Radu Zamfir revine în judeţul Alba după aproximativ un an. În luna august a anului trecut, el a fost decorat cu titlul de „Cetăţean de onoare” al comunei Horea.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander, care transporta o echipă de medici de la București la Oradea pentru o prelevare de organe, a executat o aterizare forţată lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și tânăra Aurelia Ion, studenta la medicină, şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi 4 medici au fost răniţi. Este vorba despre copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal Beiuş, judeţul Bihor.