Medicul Walter Palmer, care a ucis ilegal leul african Cecil, ar putea fi extrădat în Zimbabwe

Medicul stomatolog Walter Palmer, cel care a omorât celebrul leu african Cecil, ar putea fi extrădat în Zimbabwe. Peste 150.000 de oameni au cerut acest lucru, într-o petiţie online, iar Casa Albă va răspunde în termen de 30 de zile. Uciderea leului a pus pe jar o lume întreagă, mai puţin ţara unde a fost vânata. Majoritatea locuitorilor, şi chiar o parte dintre miniştrii din Zimbabwe, habar nu au cine este Sesil şi nici că acesta a fost vânat ilegal.

RomaniaTV.net
31 iul. 2015, 08:13
Medicul Walter Palmer, care a ucis ilegal leul african Cecil, ar putea fi extrădat în Zimbabwe

Autorităţile americane îl caută de câteva zile pe medicul stomatolog Walter Palmer, care l-a vânat pe leul-simbol al Africii, Cecil. Palmer şi-a închis, însă, cabinetul şi s-a făcut nevăzut, după ce scandalul generat de vânătoarea sa în Zimbabwe a luat amploare. De altfel, zilnic au loc proteste în faţa cabinetului său.

Mai mult, peste 150.000 de oameni au semnat o petiţie online, prin care cer autorităţilor americane să îl extrădeze pe Palmer în Zimbabwe. Conform legii, Casa Albă va răspunde petiţiei în termen de 30 de zile.

Singura problemă e că autorităţile din Zimbabwe nu au cerut extrădarea stomatologului, deşi au anunţat că ar vrea să îi pună câteva întrebări. De altfel, scandalul privind uciderea leului pare să aibă ecou mai puternic pe scena internaţională decât în statul african. ONG-uri din toată lumea au condamnat vânătoarea, iar cazul lui Cecil a fost evocat până şi la ONU. În Zimbabwe, însă, majoritatea oamenilor, în frunte cu ministrul Informaţiilor, nu ştiu nici măcar cine a fost leul Cecil.