Mehedinţi: I-a minţit pe poliţişti că transportă motorină. Ce vroia de fapt să introducă în ţară un cetăţean sârb

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali de la Punctul de Trecere de la Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, au confiscat 300 de litri de alcool de la un cetăţean sârb care încerca să introducă marfa ilegal în România, el declarând că transportă motorină.

RomaniaTV.net
02 apr. 2017, 09:30
Mehedinţi: I-a minţit pe poliţişti că transportă motorină. Ce vroia de fapt să introducă în ţară un cetăţean sârb

Cetăţeanul sârb N. Dragan, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Serbia, s-a prezentat, sâmbătă după-amiază, la ora 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, pentru a intra in România, conducând un autoturism Mercedes înmatriculat în Austria, potrivit unui comunicat de presă de duminică al Inspectoratului teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

„La controlul de frontieră, cetăţeanul sârb a declarat inspectorului vamal în prezenţa poliţistului de frontieră că transportă motorină. În urma controlului fizic al autoturismului şi al remorcii acestuia, echipa comună, formată din inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră, a descoperit în portbagajul autoturismului şi remorca acestuia cantitatea de 300 de litri de alcool produs în Serbia şi 60 de pachete cu ţigări”, se arată în comunicat.

Cetăţeanul sârb nu a declarat alcoolul şi ţigările şi a încercat să le sustragă de la controlul vamal.

Alcoolul şi ţigările, în valoare de 9.720 de lei, au fost confiscate de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.