Meleşcanu: Analiza privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost finalizată şi transmisă premierului Dăncilă

Publicat: Vineri, 12 Octombrie 2018 13:53 // Actualizat: Vineri, 12 Octombrie 2018 13:53 // Sursa: romaniatv.net

Analiza privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim a fost finalizată şi transmisă premierului Viorica Dăncilă, a anunţat vineri ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care a precizat că analiza este echilibrată şi conţine argumente şi pro, şi contra.

Teodor Meleşcanu a precizat că Guvernul va transmite documentul către Administraţia prezidenţială.
 
”A fost transmisă la nivelul prim-ministrului şi urmează să fie distribuit de către Guvern la Preşedinţie şi la preşedinţii celor două Camere. Noi, ca minister, ne-am încheiat analiza”, a declarat ministrul de Externe.
 
Meleşcanu a adăugat că nu este un blocaj pe acestă temă, dar este „o problemă foarte complicată”, scrie News.ro.

„Nu e un blocaj, e un proces în care trebuie să fie implicată toată lumea. Trebuie să recunoaşteţi că este şi o problemă foarte complicată. Noi am pus şi argumentele pro, şi argumentele contra, sunt relativ echilibrate, nu noi luăm decizia”, a mai declarat Teodor Meleşcanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în 19 aprilie, la Antena 3 că Guvernul a adoptat un memorandum prin care s-a decis mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, iar acest gest are “o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, deoarece România este al doilea stat după SUA care face acest lucru.

Administraţia Prezidenţială a transmis, o zi mai târziu, că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost informat sau consultat în prealabil în legătură cu mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi a subliniat că această decizie nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare şi că "un astfel de demers nu se poate face decât în urma unei analize de profunzime, care să ia în considerare toate consecinţele şi implicaţiile politice externe ale acestuia".

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Israel Tel Aviv Teodor Meleşcanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 oct 15:10
Răspunde | Votează email 0 email
pintea
UN TRADATOR mELESCANU
1
EUR
4.6605
RON
12 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H