TEODOR MELEŞCANU: Tema agentului acoperit s-a încheiat. Acest DELIR trebuie să înceteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul la alegerile prezidenţiale, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că disputa dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta trebuie să înceteze pentru că România are de pierdut. Meleşcanu a arătat că, din punctul său de vedere, "tema agentului acoperit s-a încheiat".

17 oct. 2014, 07:15
TEODOR MELEŞCANU: Tema agentului acoperit s-a încheiat. Acest DELIR trebuie să înceteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Teodor Meleşcanu a declarat că, dacă mai există nelămuriri pe tema ofiţerului acoperit, „acestea trebuie clarificate nu la televiziuni, ci de autoritățile competente”.

Fostul şef al SIE a explicat că preşedintele Traian Băsescu nu a cerut o listă, ci numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern. „Din punct de vedere al listei, aşa este, este corect, preşedintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern. Numele înseamnă mai multe persoane, de aceea m-am referit la o listă a ofiţerilor acoperiţi. S-a cerut să se comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri acoperiţi ai SIE şi în acelaşi timp să se comunice perioadele în care au făcut parte din serviciu„, a spus Teodor Meleşcanu.

Întrebat cum comentează afirmaţiile şefului statului care a spus că a fost o situaţie fără precedent ca un şef al SIE să refuze să ofere o informaţie unui preşedinte, Meleşcanu a răspuns: ‘Nu cred că a fost o situaţie fără precedent, ceea ce a caracterizat în general activitatea serviciilor secrete a fost reforma lor şi respectarea legalităţii în desfăşurarea activităţilor lor. Răspunsul meu nu a fost un răspuns de refuz al meu faţă de preşedinte pentru că nici nu se poate pune problema având în vedere poziţiile noastre în stat. A fost un răspuns al SIE care a precizat cu claritate că potrivit prevederilor legale asemenea date nu pot fi transmise nimănui’.

Teodor Meleşcanu, RĂSPUNS la acuzaţiile lui Băsescu: Mi-a cerut lista acoperiţilor din Guvern de după ’90

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Prezidenţiabilul  a susţinut că toate aceste declaraţii politice nu ajută în niciun fel la clarificarea disputei care există la ora actuală între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

Din disputa dintre preşedinte şi premierul Victor Ponta, pierde România. Preşedintele Traian Băsescu nu are multe de pierdut, dar România. Acest delir trebuie să înceteze, pentru că românii trebuie să cunoască soluţiile la problemele care există. Vă dau exemplu: am făcut o propunere pentru scurtarea mandatului prezidenţial la patru ani, reducerea numărului de parlamentari la 300 şi organizarea de alegeri simultane prezidenţiale şi parlamentare în 2012. Am văzut că românii susţin acest lucru„, a spus Meleşcanu.

Pe de altă parte, Teodor Meleşcanu a declarat că doreşte dezbateri televizate cu ceilalţi candidaţi, unde aceştia să-şi prezinte programele, pentru ca românii să ştie cu cine votează.

 „Vă propun acum ca noi, candidaţii, să organizăm dezbaterii televizate la care să participe candidaţii pentru ca românii să aleagă în cunoştinţă de cauză. Astfel, propun ca luni, 21 octombrie, fiecare candidat să delege un membru pentru a discuta despre aceste dezbateri. Am primit o propunere de la Victor Ponta pentru o astfel de dezbatere, sunt gata să particip oricând”, a mai spus Meleşcanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că nu a solicitat o listă cu ofiţerii acoperiţi, susţinând că fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu minte în acest caz.

‘Nu am cerut nicio listă. Documentul arată că dl. Meleşcanu a dezinformat, continuând să se plaseze în zona de a face politică’, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni