Ce au voie creştinii să mănânce în săptămâna Postului Paştelui

Din 16 februarie, ortodocsii intră în "Săptămâna Albă" sau "Săptămâna brânzei".

RomaniaTV.net
16 feb. 2015, 12:39
Ce au voie creştinii să mănânce în săptămâna Postului Paştelui

In aceasta saptamana nu se mai consuma carne, iar in zilele de miercuri si vineri se face dezlegare la oua, lapte, branza si peste.

In calendarele bisericesti, pentru aceste zile apare mentiunea „harti”, un termen popular care desemneaza zilele de dezlegare a postului.

Cunoscutul medic nutritionist Mihaela Bilic explica pe o retea de socializare ce alimente putem consuma in saptamana 16 – 22 februarie.

Citeşte şi Săptămâna Albă: Creştinii se pregătesc pentru postul Paştelui

„Saptamana alba. Ca o mare iubitoare de lapte si branza ce sunt, nu pot sa nu ma bucur cand exista in calendar o saptamana dedicata numai lor. E ca si cum as primi binecuvantarea de a manca fara mustrari de constiinta ce imi place mai mult pe lume:branza cu paine! Nu ca variatiunile pe aceasta tema ar fi de neluat in seama: paste cu orice fel de sos de branza, legume gratinate tot cu branza, mamaliga cu branza+/-ou, cartofi copti cu branza…paradisul!

Despre desert nu mai zic, tot ce e pe baza de lapte e yammmy. Chiar daca am cam depasit varsta, as alege orezul sau grisul cu lapte in detrimentul oricarei prajituri cu ciocolata”, a marturisit Mihaela Bilic in aceasta dimineata pe pagina oficiala de Facebook.

Citeste mai mult pe feminis.ro.