Menţine culoarea părului mai mult timp cu aceste trucuri

Colorarea părului este un mod distractiv de a schimba întregul aspect, dar te-ai vopsit de curând și nuanța deja și-a pierdut din strălucire? Iată cum poți să menții culoarea părului pentru mai mult timp cu câteva sfaturi simple.

16 feb. 2017, 13:54
Menţine culoarea părului mai mult timp cu aceste trucuri

Fiecare dintre noi, la un moment dat am vrut să experimentăm noi nuanțe pe păr. Cele mai multe merg la salon, dar dacă vrei să economisești niște bani, ai prefera s-o faci singură.

Colorarea părului nu este o sarcină așa de simplă precum pare. Există anumite lucruri pe care trebuie să le știi atunci când te vopsești singură.

Alege produsele corecte

Atunci când te vopsești singură, trebuie să te asiguri că vopseaua cumpărată este nuanța pe care o voiai. Înainte de a începe s-o aplici, testeaz-o în spatele urechii cu 24 de ore. Astfel îți vei da seama dacă pielea reacționează sau nu la vopsea.

Folosește șampoane blânde

Folosește un șampon delicat pentru spălarea părului. În mod normal, ar trebui să-l alegi pe cel special pentru părul vopsit. Dacă vrei ca culoarea să se mențină mai mult timp, acesta este unul dintre sfaturile pe care trebuie să-l iei în considerare.

Aplică balsam întotdeauna

După ce ai terminat de spălat părul, nu uita de aplicarea balsamului. Pentru ca culoarea părului să aibă longevitate, aplică balsam și apoi clătește-l cu apă călduță.

Usucă părul natural

Evită folosirea de produse speciale pentru uscarea părului. Lasă-l să se usuce natural și, astfel, eviți ca părul să se deterioreze și să devină fragil.

Spală părul cu apă rece

Când îți speli părul cu apă caldă, foliculii de păr se deschid, lucru care estompează culoarea mai repede. Așadar, indiferent de cât de inconfortabil te vei simți în acel moment, încearcă să speli și să clătești părul cu apă rece.

Tunde vârfurile o dată la trei luni

Mergi și taie vârfurile o dată la trei-patru luni pentru a menține părul sănătos și frumos. Deteriorarea începe să devină vizibilă la vârfuri și devine chiar mai accentuată atunci când părul este vopsit.

Nu te spăla pe cap zilnic! Iată de ce!