Mergeţi în vacanţă în Bulgaria, ATENŢIE la FURTUL DE MAŞINI! Cum a fost furat un Range Rover într-UN MINUT

În Bulgaria se fură ca în codru, iar poliţia este mână în mână cu infractorii. Sunt acuzaţiile grave făcute de o româncă a cărei maşină a fost furată chiar din parcarea hotelului din centrul capitalei Bulgariei. Femeia a povestit pentru RomaniaTV.net cum i-a fost furat autoturismul, într-un minut, de lângă hotelul aflat lângă reşedinţele ambasadorilor Germaniei, Italiei şi Sudanului. Femeia spune că hoţii au acţionat la pont, iar imaginile surprinse de camerele de supreaveghere îi susţin acuzaţiile. 

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 07:44

Dacă plănuiţi să ajungeţi pe litoralul bulgăresc sau să petreceţi câteva ore pe teritoriul Bulgariei, ar fi bine să aveţi şi o asigurare CASCO pentru furt. Nu puţini români au rămas fără maşini în timpul călătoriei în ţara vecină. 

Este şi cazul unei românce. „Aflata in capitala Bulgariei, cazata la hotelul Ajax (10, Angel Karaliychev, 1700 Sofia), hotel aflat in centrul Sofiei in zona rezidentiala, in fata resedintei ambasadorului Sudanului, in dreapta locuintei ambasadorului Germaniei si langa resedinta ambasadorului Italiei in cursul zilei de 27.07.2014 la orele 3 AM autoturismul familiei mele (Range Rover Sport in valoare aproximativa de 50000 Euro) a fost furat din parcarea hotelului„, ne-a scris românca.

Pe înregistrările camerelor de supraveghere se poate vedea cum hoţul merge lângă Range Rover şi într-un minut deschide portiera de pe partea şoferului, porneşte maşina şi pleacă în trombă, urmat fiind de o maşină cu care probabil fusese adus la hotel.

 

Citeşte şi: Atenţie dacă mergeţi cu maşina în Bulgaria: MAE recomandă să vă asiguraţi antifurt

Femeia este revoltată de ignoranţa reprezentaţilor hotelului, dar şi a poliţiei bulgare.

„Toata lumea ridica din umeri. Reprezentantii hotelului se disculpa de orice vina si ne ajuta doar cu inregistrarile furtului, in care se vede clar cum un singur om venit la pont şi în 3 minute reuseste sa fure o masina de lux cu un grad ridicat de securitate, cu chei cu cip cu coduri etc.. Politia bulgara este ignoranta şi se vede de la o posta ca este mana in mana cu mafia masinilor. Dupa peste 12 ore nici macar nu ii pusesera interzis la iesirea din tara„, a mai scris femeia.

Românca spune că a apelat şi la Ambasada României, dar că nu are mari speranţe să-şi recupereze maşina.

Citeşte şi: Maşini furate chiar din faţa hotelului, în Bulgaria. Turiştii români i-au luat la bătaie pe paznici

Ambasada romana ne comunică să stam liniştiţi că se ocupă ei de tot, dar de fapt ne dau de înţeles că nu mai avem nici o sansa de recuperare„, mai scrie românca. 

Ce trebuie să ştii înainte să pleci în vacanţă în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a avertizat recent pe site-ul instituţiei că „Bulgaria este o ţară cu un nivel mediu al criminalităţii”, unde „infracţiunile de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini, pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi)”. De asemenea, s-au semnalat cazuri de agresiune şi furt de autovehicule pe şoselele naţionale și în parcările unor hoteluri.

Reprezentanţii ministerului recomandă păstrarea în locuri sigure a documentelor şi valorilor personale, a biletelor de călătorie, a banilor, a cărţilor de credit şi să nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini. De asemenea, maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul păstraţi atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei. Pentru ieşirile în oraşe, în special în zonele aglomerate, lăsaţi documentele personale la hotel şi păstraţi numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
Deplasările cu autoturismul să se efectueze numai pe timpul zilei şi pe artere rutiere principale (drumuri europene şi autostrăzi). În cazul în care vi se solicită să opriţi autoturismul şi aveţi suspiciuni în legătură cu adevărata calitate a persoanelor respective, vă recomandăm evitarea opririi şi deplasarea până la cel mai apropiat post fix sau mobil de poliţie, pentru relatarea situaţiei şi solicitarea de sprijin.
În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală precum şi cel mai apropiat oficiu consular român.
Secţia Consulară a Ambasadei României din Sofia
Consulatul Onorific al României în Burgas
Consulatul Onorific al României în Silistra
Consulatul Onorific al României la Vidin

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor bulgare, pot fi apelate următoarele numere de urgenţă:
112 – Servicii de urgenţă
166 – Poliţie
160 – Pompieri
150 – Salvarea