Meridian Taxi va administra staţia de taxi de la intrarea în Gara de Nord

Compania Meridian Taxi a câştigat licitaţia pentru închirierea spaţiului de la intrarea în Gara de Nord cu destinaţia parcare taxi-îmbarcare/debarcare călători, a anunţat, luni, CFR SA.

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 14:12
Meridian Taxi va administra staţia de taxi de la intrarea în Gara de Nord

„Dreptul de folosinţă a terenului în suprafaţă de 300 mp, situat la intrarea în staţia CF Bucureşti Nord–zona Coloane, a fost atribuit la preţul de 5 lei/mp/lună, fără TVA, termenul pentru semnarea contractului fiind de 5 zile de la adjudecare. Câştigătoarea licitaţiei are obligaţia de a instala 4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea şi, respectiv, la ieşirea din spaţiu, de a asigura personalul necesar operării acestora şi de a semnaliza existenţa acestei staţii oficiale de Taxi în interiorul Gării de Nord”, se arată într-un comunicat al CFR.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de 10 firme, iar documentaţia de participare a fost depusă de un singur ofertant.

Conducerea CFR precizează că prin atribuirea acestui tip de serviciu către o firmă specializată vizează creearea premiselor pentru o îmbunătăţire substanţială a serviciilor de taximetrie, creşterea gradului de siguranţă a călătorilor şi eliminarea practicilor taximetriştilor-pirat.

Gara de Nord este administrată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR, care se ocupă de întreaga infrastructura feroviară a ţării.

Meridian Taxi deţine un parc auto cu peste 1.500 de maşini şi este deţinută de Călin şi Gheorghiţă Bultoc, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.