Merişorul, „doctorul din munţi”. 8 boli pe care le vindecă

Merişorul este o plantă ce creşte în zone montane, la altitudini de peste 1300 m și e recomandat în multe tratamente naturiste. În medicina tradiţională, merişorul este binecunoscut şi utilizat pentru proprietăţile sale vindecătoare.

RomaniaTV.net
11 dec. 2015, 11:03
Merişorul, „doctorul din munţi”. 8 boli pe care le vindecă

Frunzele merişorului, mereu verzi, conţin taninuri (substanţe antimicrobiene şi antioxidante), flavonoide (antioxidanţi), având o puternică acţiune antiinfecţioasă.

Fructele merişorului se aseamănă la formă cu afinele, însă culoarea diferă.Merişorul este un dezinfectant urinar şi lizeaza uraţii; este principala specie pomicolă ale cărei extracte (din fructe, frunze, muguri) lizează (dizolvă, netezesc) uraţii.

Citeşte şi  Cum creşte speranţa de viaţă sucul de merişoare, elixirul vieţii

Utilizat în prepararea tincturilor sau a infuziilor, această plantă este extrem de eficientă în tratarea multor probleme de sănătate, printre care se numără :

1. Infecţiile urinarePlanta de merişor este o adevarată colecţie de substanţe cu efect antibiotic, extrem de eficiente în lupta cu infecţiile bacteriene de la nivelul vezicii urinare. Anumite substanţe naturale din compoziţia merişoarelor (proantocianidele) împiedică ataşarea bacteriilor responsabile de producerea infecţiilor urinare, de pereţii vezicii urinare şi cei ai tractului urinar.

2. Infecţiile gastrice cu Helicobacter pylori ( gastritele)Merişorul şi sovarvul (oregano) administrate sub formă de comprimate 5 zile înainte, pe tot parcursul şi 5 zile după tratamentul antibiotic de eradicare a infecţiei gastrice cu Helicobacter pylori, asigură o mai bună eficienţă tratamentului şi o rată crescută de vindecare. Aceasta se datorează substanţelor conţinute de merişor, care au efect antibiotic natural.

Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro