Merkel susţine reducerea taxelor vamale ale Uniunii Europene la importurile de maşini din SUA

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat joi că va susţine reducerea taxelor vamale ale UE la importurile de maşini din SUA, răspunzând unei oferte a Washingtonului de a renunţa la introducerea unor tarife în schimbul concesiilor.

05 iul. 2018, 17:48
Merkel susţine reducerea taxelor vamale ale Uniunii Europene la importurile de maşini din SUA

„Când vrem să negociem taxe vamale, de exemplu la maşini, avem nevoie de o poziţie comună europeană şi încă lucrăm la asta”, a declarat Merkel.

Luna trecută, Donald Trump a ameninţat că va introduce tarife vamale de 20% pentru toate importurile de autoturisme din UE, declaraţii care au dus la prăbuşirea acţiunilor constructorilor auto europeni. Liderul de la Casa Albă a mai spus că dacă UE nu elimină tarifele impuse pentru automobilele americane, SUA nu vor avea altă alegere decât să acţioneze. În prezent, UE aplică tarife vamale de 10% pentru importurile de autoturisme comparativ cu tarife de 2,5% impuse în prezent de SUA, potrivit Agerpres.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că ambasadorul SUA în Germania le-a spus miercuri şefilor companiilor auto germane BMW, Daimler şi Volkswagen că Trump ar putea renunţa la astfel de ameninţări dacă UE reduce taxele vamale la importurile de maşini din SUA.

Cancelarul german a explicat că orice decizie privind reducerea taxele vamale la maşinile din SUA va necesita şi reducerea celor importate din alte ţări, în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondială a Comerţului (OMC).