Mersul pe jos versus alergatul: Care previne cel mai eficient bolile de inimă

Toată lumea ştie că sportul ajută foarte mult la menţinerea unei stări bune de sănătate şi previne multe boli, în special cele de inimă. Îndemnul de a alerga, pe stradă sau pe banda de alergat, la sala de gimnastică sau acasă, este unul cunoscut. Dacă altă forma de sport nu ai timp sau chemare să practici, măcar aleargă, spun medicii.

29 oct. 2014, 07:53
Mersul pe jos versus alergatul: Care previne cel mai eficient bolile de inimă

Iata ca mersul de jos cu pas mediu spre rapid poate scadea riscul hipertensiunii arteriale, al colesterolului ridicat si al diabetului la fel de mult ca alergatul, conform rezultatelor surprinzatoare publicate in Jurnalul American al Asociatiei de Inima numit “Arteroscleroza, tromboza si biologia vasculara”.

Cercetatorii au analizat 33.060 alergatori si 15.045 persoane care au mers pe jos sustinut in loc sa alerge, toti cu varste cuprinse intre 18 si 80 ani. Ei au descoperit, dupa 6 ani de cercetari permanente, ca aceeasi energie folosita pentru mers pe jos la intensitate moderata si alergat intens si viguros a dus la reduceri similare ale riscului de hipertensiune arteriala, colesterol rau crescut, diabet si boli coronariene.

 “Mersul pe jos si alergatul sunt teste ideale pentru beneficiile inimii rezultate din din aceste activitati pentru ca cele doua implica aceleasi grupe de muschi si acelasi tip de energie de activitate obtinuta din performarea la diferite intensitati,” afirma medicul Paul T. Williams, Ph.D., autorul principal al studiului si om de stiinta la Laboratorul National  Lawrence Berkeley din California.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.