Mesajul CUTREMURĂTOR al unui tată care şi-a pierdut copilul în incendiul din Colectiv: „Focul nu stă. Doar politicienii noştri dorm”

Tatăl lui Alexandru Iancu, unul dintre cei 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Colectiv din octombrie 2015. îşi arată revolta faţă de ceea ce s-a întâmplat la clubul Bamboo şi spune că statul român este format din indivizi incapabili să construiască o legislaţie simplă pentru a nu se mai ajunge la astfel de nenorociri. 

21 ian. 2017, 14:58
Mesajul CUTREMURĂTOR al unui tată care şi-a pierdut copilul în incendiul din Colectiv: „Focul nu stă. Doar politicienii noştri dorm”

După un an și trei luni un nou club arde în București. Din fericire, de data asta avem doar răniți ușor.
Din păcate, și acum răniții au ajuns parțial cu ambulanțele, dar și cu ” mijloace proprii ”. Din păcate, am auzit din nou celebra declarație ” avem de toate , nu ne trebuie nimic ” , venita de la un spital. Din păcate asta este rezultatul măsurilor luate după Colectiv. 80 % din localurile din România funcționează fără autorizații. De ce ? Pentru că statul român este un stat impotent format din indivizi incapabili să construiască o legislație simplă. Atâta timp cât toți funcționarii din tara asta se vor gândi doar la șpagă, atâta timp cât totul funcționează după bunul plac al fiecăruia, atâta timp cât guvernanții noștri sunt interesați de hoții și de salvarea hoților vom avea noi și noi dezastre”, a scris acesta pe pagina sa de facebook. 

Eugen Iancu mai spune că este o crimă ceea ce se întâmplă, o crimă a celor care pun în pericol viaţa unor oameni:

După Colectiv, fiecare decedat din astfel de incendii este al vostru. Este crima voastră a celor care nu sunteți în stare să faceți ordine în țara asta, a celor care din lăcomie și prostie puneți în pericol viața copiilor noștri, viața noastră. Vreau să văd reacția parlamentarilor, vreau să vad reacția guvernului, vreau să văd reacția primarilor și a consilierilor, toți proaspăt aleși, toți garanți ai vieții, sănătății și bunăstării noastre. În rest, totul este bine, vom avea un nou club mai mare și mai frumos”, scrie Eugen Iancu.

Acesta mai scrie pe pagina sa de facebook că după tragedia de la Colectiv nimic nu s-a schimbat, singura decizie care a fost luată fiind aceea de a se plasa răspunderea cluburilor:

Asa cum era de așteptat autoritățile știau. Știau primarii, știau cei de la IS , știau administratorii clubului și știm și noi toți. În România, după Colectiv, singura decizie luata a fost aceea de a se plasa răspunderea pentru funcționarea unui local administratorului localului. În rest, nimic. Statul prin reprezentanții săi trec periodic și dau câte o amenda de 2.500 lei și un avertisment. 2.500 lei amenda la 3 luni pentru un club ????? Domnii primari ai sectorului 2 se bâlbâie , domnii de la ISU se bâlbâie. Ne povestesc despre diferența dintre autorizație și aprobare , despre cum își fac ei datoria și respecta legea. Dar despre diferența dintre viață și moarte ? Dar despre diferența dintre civilizație și disperarea de a mai fura ceva ? Despre asta când vom discuta băi, criminalilor”, își mai arată  acesta revolata într-un alt mesaj.

Se tot întâmplă. Focul nu stă. Doar politicienii noștri dorm și visează la banii pe care trebuie să îi fure în următorii 4 ani. Primarii se bâlbâie, ISU se bâlbâie, se construiește haotic cu autorizații date pe șpagă, se aprobă funcționarea localurilor pe șpaga. ISU spune că a amendat. Da, domnilor, știm cum funcționează lucrurile, vă duceți în control și tăiați o chitanță și un proces verbal. Este o șpaga pe care statul român o ia mascat. Dar oamenii mor, iar asta nu interesează pe nimeni. Toți sunt acoperiți, nimeni nu răspunde”, a mai adăugat acesta.

Un incendiu devastator a avut loc la clubul Bamboo din Capitală în noaptea de vineri spre sâmbătă. Din cei 42 de tineri care au ajuns la spital, doar cinci au mai rămas internaţi.